Tromsø
©Northern Norway Travel

5 gode grunner til å besøke Tromsø med ny WizzAir-ruteforbindelse

Vi ønsker velkommen til vinterstemning i nord til alle dere som i Stavangerregionen bor! Nå flyr WizzAir direkte mellom Stavanger og Tromsø med flere avganger i uka. Dette er bare en av mange gode grunner til hvorfor dere burde komme på besøk. Og her kommer 5 grunner til:

1. Røffe naturopplevelser

Kanskje mest kjent for de fleste er naturen og klimaet i nord. I løpet av vinteren kan vi garantere snø, røde kinn og nok av plass til å menge seg i flott og heftig natur. I 2018 ble Tromsø kåret til den tredje beste opplevelsesdestinasjonen i verden, bare slått av Costa Rica og Hawaii. Og opplevelser skal dere få. Dra på hvalsafari, gå på spektakulære toppturer og stå på ski fra fjell til hav, kjør hundeslede under nordlyset og bli med på spennende matopplevelser på land eller til vanns. Hos oss finner dere aktiviteter som passer enten om dere kommer med familie, venner eller alene. Vi kunne nevnt mye mer, men sies det ikke at noen ting bare må oppleves?

2. Mat

I Tromsø har vi flere spennende serveringssteder både hva gjelder frokost, lunsj og middag. Nyt en deilig kopp kaffe inne i varmen på Kaffebønna, Smørtorget eller Risø før du tar fatt på dagen. Mellom shopping eller byvandring er det viktig med påfyll av energi, og steder som Helmersen, Spiseriet og Frø tilbyr lunsjservering med friske lokale råvarer. Når kvelden kommer er middagen servert! Mathallen, Fiskekompaniet, Restaurant Smak og Hildr har alle sesongbaserte menyer med kortreiste retter som fersk kongekrabbe, reinsdyr og and. For de av dere som ønsker å avslutte kvelden med noe godt å drikke er både Bardus Bar, Amtmandens, Compagniet og Nitty Gritty gode alternativer. 
 

3. Byliv

I tillegg til mat og drikke kan du oppleve alt fra gammel arktisk historie til nye kunstutstillinger i sentrum av Tromsø. En langhelg her kan enkelt kombineres med et friskt bad og badstu i havnebassenget, shopping og kultur, og naturopplevelser. Lokalproduserte bilder, klær og råvarer finner du hos Galleri Nord, Krane, Husfliden, Glasshytta Blåst og Eide Handel for å nevne noen. Om du ønsker å dykke dypere ned i vår historie anbefaler vi besøk på Tromsø Museum og Polarmuseet, hils på selene på Polaria eller se nordlyset i Norges største planetarium på toppen av øya. 

4. Overnatting

Unikt med Tromsø er den korte avstanden mellom by og natur. På grunn av dette kan man enkelt kombinere en langhelg i Tromsøregionen med overnatting inkludert fluffy hotellputer og frokost, med andre mer uvanlige overnattingstilbud mitt i naturen. Med Green Gold of Norway, Tromsø Lapland, Elements Arctic Camp og flere kan du bo i alt fra glass igloo til yurts og lavvo. Overnattinger ute i det fri er også mulig å kombinere med spennende aktiviteter som hundesledetur, kajakk, RIB-turer og mer.   
 

5. Trygghet 

Med tanke på at situasjonen stadig går ut over endringer i reiserestriksjoner har vi gode avbestillingsvilkår på alle turer som bookes via oss. Avbestilling kan gjøres frem til 3 dager med full refusjon. Turistinformasjonen i 2. etasje på Havneterminalen mitt i sentrum er åpen hver ukedag og vi ønsker dere hjertelig velkommen innom når dere er her.