Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway er tilbake i Tromsø-regionen!

10.-13. august er vi nok en gang klare for sykkelfest for store og små, når verdenseliten i sykkel inntar landsdelen i verdens nordligste elitesykkelløp – Arctic Race of Norway.

Siden oppstart i 2013 har Arctic Race syklet gjennom mye av Nord-Norge, fra Nordkapp i nord til Helgeland i sør. Organisasjonen Arctic Race of Norway arrangerer sykkelrittet i samarbeid med verdens største arrangør av sportsarrangement, franske ASO – som også står bak Tour de France og Vuelta de España.

Årets etapper

Tromsø-regionen er godt representert i årets fire etapper, og byr på et variert landskap med skog, fjell, fjord og hav. Vi gleder oss til storslagne bilder fra blant annet Lyngsalpene, Sommarøy og Tromsø.

Etappe 1: Engenes-Narvik

Åpningsetappen er på 156 kilometer og starter i den lille bygda Engenes på nordspissen av Andørja, Norges bratteste og mest fjellrike øy. Etter tre ganske enkle stigninger midtveis, blir det finale inn til Narvik. 

Kart over etappe 1

Etappe 2: Sjøvegan – Bardufoss Lufthavn

Denne etappen er på 177 kilometer går nordover gjennom Troms. Dette er en etappe uten de helt store stigningene. Rytterne passerer tre ganger inne i sentrum av Bardufoss, før de til slutt kommer i mål inne ved Bardufoss lufthavn.  

Kart over etappe 2 

Etappe 3: Lyngseidet-Finnvikdalen
Den 185 kilometer lange reisen starter på Lyngseidet. Syklistene passerer de majestetiske Lyngsalpene og ender opp i Finnvikdalen på Kvaløya utenfor Tromsø. På vei inn mot mål skal nesten fem kilometer med 5,5 % stigning bestiges, før etappen avsluttes på utsiktspunktet på toppen, 270 meter over havet. 

Kart over etappe 3 

Etappe 4: Tromsø-Tromsø
Den 160 kilometer lange etappen både starter og slutter i Tromsø sentrum, men mesteparten av rittet foregår på fjellrike Kvaløya på andre siden av Sandnessundbrua. Vendepunktet er på «yttersia» på vakre Sommarøy. Siste etappen går gjennom boligområder på Kvaløya og på Tromsøya. Før målgang skal Prestvannbakken sykles fire ganger og Røstbakken tre ganger. Dette blir nok en folkerik etappe hvis byens 75.000 innbyggere finnere veien ut i gatene for å heie.  

Kart over etappe 4  

Stengte veier og utfordringer for reiselivet 

I tillegg til hovedrittet vil det være flere sykkelarrangementer i Tromsø både lørdag og søndag, blant annet for barn og mosjonister. Med så mange etapper i Tromsø-regionen, er det viktig at dere er obs på stengte veier og hvordan det vil påvirke aktivitetene deres på denne dagen.

Her finner dere oversikt over veisperringer på etappe 3 og veisperringer på etappe 4

​Location for pickup av gjester i sentrum vil bli flyttet sannsynligvis opp til Rådhusgata/Vestregata ved Rådstua ettersom store deler av sentrum er sperret for trafikk søndag 13. august. 

Les mer om Arctic Race på Tromsø kommune sine hjemmesider.  Her legges det løpende ut viktig informasjon fremover mot arrangementet. Har du spørsmål om veisperringer og ferdsel i forbindelse med ARN i Tromsø, kan du ta kontakt med prosjektleder Rune Kufaas på e-post eller mobil 901 73 461.