Dramatic sky

Bekledning

Riktige klær er viktig når du reiser til Tromsø. Dette gjelder særlig om vinteren, men også tidlig på sommeren (mai-juni) kan det være vått og kaldt.

Tromsø har et variert klima og om vinteren en gjennomsnittlig temperatur på rundt -4c. Kommer du til Tromsø for å delta på nordlysjakt og andre arktiske eventyr, må du likevel forvente temerpaturen mellom -25⁰C  opp til +5⁰C. 

Det finnes gode retningslinjer for hvordan du skal kle deg på vinteren i Nord-Norge, og her er noen tips:
- Ullundertøy (longs)
- Ulltrøye
- Fleecejakke
- Vind og vanntett bukse og jakke (skibukser og -jakke er ok)
- Ullsokker
- Hansker/votter (vottene vil holde hendene varmere) – helst vind- og vanntett
- Lue og skjerf
- Vanntette tursko/støvler.

Vi anbefaler å ha flere lag med ull så nær huden som mulig. Med flere lag, kan du også enkelt regulere temperaturen dersom det blir for varmt eller kaldt. Dersom du ikke har varme klær, eller ikke ønsker å dra med deg store klær og sko i bagasjen, kan klær og utstyr leies hos Tromsø Outdoor.

 

Kick sledge in Tromsø snow storm

Vinter

1: Dersom du skal ut på nordlysjakt og reiser med en varm bil eller buss, anbefaler vi å ta av eller åpne opp jakken mens du sitter i bilen/bussen. Du vil ellers bli for varm mens du sitter i bussen, og oppleve at det er ekstra kjølig når du kommer ut. Ved å ta av jakken vil både kroppen og jakken være passe varme, og du vil holde deg varm lenger.

2: Det kan være veldig glatt i byens gater vinterstid, så det kan være lurt å ha med brodder. Dette kan også leies i Tromsø, eller du kan kjøpe brodder hos turistinformasjonen, Tromsø Outdoor, byens apoteker, skobutikker og sportsforretninger.

3: Varmt og godt fottøy er viktig når man skal være utendørs på jakt etter nordlys eller deltar på andre aktiviteter. Det kan bli lenge å stå ute på snø og is, og det første som blir kaldt er alltid føttene. Hånd- og fotvarmere anbefales. Disse kan benyttes i både sko og votter, og holder deg varm opp til 10 timer. Det er også lurt å ikke ha for trange sko, eller bruke for mange par sokker slik at skoene blir trange. Dette gjør føttene mer utsatt for kulde.

 

Clothing

Sommer

På forsommeren (mai-juni) kan det være både vått og kaldt. Fleece- eller ullgenser under en vind og vanntett jakke er lurt når byen skal utforskes. Ofte er det varmere vær i juli og august, men en god jakke og varm genser er alltid å anbefale. Har du tenkt deg på fotturer eller til sjøs, er varme, vindtette klær helt nødvendig.