Norges Bank

Valuta og tips

I Norge benyttes norske kroner (NOK) som betalingsmiddel. De fleste attraksjoner, lokale busser, turistinformasjonen og drosjeselskaper aksepterer noe utenlandsk valuta, men vil vanligvis beregne et vekslingsgebyr, lavere kurs eller kun gi deg penger tilbake i norske kroner (NOK).

Det finnes dessverre ikke vekslingskontorer i Tromsø, så vi anbefaler å veksle f.eks. ved Oslo Lufthavn ved ankomst Norge. Minibanker er tilgjengelig flere steder i Tromsø sentrum og ved Tromsø Lufthavn.

Vær oppmerksom på at det ofte er rimeligere å benytte ditt eget kredittkort for uttak i minibank framfor å veksle kontanter. De vanligste kreditt- og bankkort som f.eks. Visa, MasterCard, American Express og Diners er akseptert de fleste steder i Norge. 

 
 

Tips

Det er ikke uvanlig å gi tips i Norge, men heller ikke forventet. Om du er fornøyd med servicen i en restaurant eller en bar, vil tips settes stor pris på. Normalt tipsnivå er 10% til eksisterende regning.

Det er ikke ofte man gir tips til taxisjåfører, bussjåfører etc., men det er opp til kunden å bedømme om man ønsker å belønne god service med tips.