en lavvo under nordlyset
©Camp Tamok

Camp Tamok inkludert Tromsø Ice Domes

Camp Tamok ligger i et område med optimale forhold for å oppleve nordlyset. Selv om Camp Tamok ligger kun 75 minutters kjøring fra Tromsø sentrum, er det i en annen og tørrere klimasone, med klart fjellvær i innlandet. Det tørre klimaet genererer mange skyfrie nattehimmel om vinteren, så vel som om sommeren.
Tromso Ice Domes ligger blant høye fjell i den vakre Tamokdalen, og bygges hvert år når polarnatten nærmer seg.
Snø- og iskunsten gjenspeiler det unike båndet mellom menneske og natur på en unik og betagende måte. Isbarene, iskinoen vår, issoverommene og isrestauranten har temaer som spenner fra lokal samisk kultur til nordlyset formidlet gjennom vakker farget belysning og fantastiske isskulpturer. Alle utskjæringer er laget for å representere det lokale dyrelivet, kulturen og historien til regionen, og hvert år blir det fortalt en historie gjennom disse utskjæringene. Velkommen til en opplevelse av snø- og ismagi en gang i livet i den arktiske villmarken!
På Camp Tamok er ambisjonen å gi reisende en følelse av det autentiske nord. Akkurat nå sitter teamet rundt leirbålet og snakker om drømmen alle vinterreisende kommer for å oppfylle i denne regionen - drømmen om Nordlyset eller Aurora Borealis.
"Dette handler om livskvalitet"
De oransje, varme fargene fra det brennende veden. "Denne leiren er ikke luksus", sier Valur fra Island, snøscooterguiden med det største skjegget i regionen. "Vår ambisjon er å gi reisende en følelse av det autentiske nord og ekte nærhet til den vakre naturen." Camp Tamok ligger ved enden av en liten vei som fører opp hit fra en annen liten vei. "Du vet", sier leirguide Fredrik, "vi er ved veis ende. Virkelig. Ikke bare som en metafor. Det er vi virkelig. Og herfra er det bare føtter, ski, hundekjøring eller snøscooter som skal tar deg videre til fjells."
De fleste som besøker Camp Tamok kommer med buss fra Tromsø.
De fleste besøkende blir hentet med buss på møtestedet i Tromsø. De besøkende deltar på sine bestilte aktiviteter, får et varmt måltid og returnerer til den arktiske hovedstaden senere samme dag. "Men dette er ikke nødvendig", sier Ingeborg med et stort smil, "de kan bo på leiren. Overnatt her."
Det er ulike muligheter for å være leirgjester. "Vi tilbyr overnatting", sier Kirsti, "vi har komfortable hytter, gammer og en mer primitiv lavvo for de som ønsker å få utforskerfølelsen." Kirsti forklarer og hennes tro er at leiren er perfekt for de fleste. "Bare litt røffere eller mer autentisk enn de fleste steder."
Et sted i bakgrunnen bjeffer hundene. Et lag kommer inn eller går. Hundene eies av profesjonelle og de er godt trent. Dyrevelferd er like viktig som å holde folk glade.
Hundekjøringsguidene er blant de beste i verden. De raser med hundene sine og trenger å kjenne dem, elske dem og sørge for at de er sunne og glade. Snøscooterguidene har erfaring fra steder som Spitsbergen og Island. Reinføreren er selvsagt same. Leirteamet er serviceinnstilt, smilende og alltid klare for en prat. Rundt bålet eller inne i en av lavvoene.
Hundene hviler seg og drømmer sannsynligvis om å løpe. Glade huskyer elsker å løpe. Hundekjøring er en populær aktivitet. Å gå med disse energiske og herlige huskyene er en flott opplevelse, og du bestiller dette i Camp Tamok.