Filmkonsert: Chaplins "City Lights"

Beliggenhet: Tromsø
Arrangementssted:
Kategori: Arrangementer, Konserter, Film, [...]

Rollefiguren Landstrykeren, The Tramp, fylte 100 år i fjor, og vi fortsetter feiringen av den fabelaktige filmskaperen, skuespilleren og komponisten Charlie Chaplin med en Chaplin-helaften. Måten Chaplin helstøpte musikk og bilder på var visjonær. Han fortsetter å inspirere og bevege publikum gjennom sin evne til å underbygge komikk, fortelle flere historier parallelt og skape gripende øyeblikk gjennom musikken.

På denne konserten fremføres Chaplin-filmen City Lights - levende musikk og stumfilm - med Timothy Brock som dirigent. Filmen kom i 1931, og Chaplin skrev både manus og var produsent. På slutten av 20-tallet da Chaplin jobbet med filmen, var lydfilmen allerede i sterk anmarsj, men Chaplin ønsket å jobbe videre med stumfilmen. Chaplin var lidenskapelig opptattt av orkestermusikken og den levende musikken, en lidenskap som stod sterkt i hele familien Chaplin. City Lights ble premiert i januar 1931, i Los Angeles, med Albert Einstein som æresgjest, og filmen ble en umiddelbar suksess. Filmen ble relansert i 1950 og de gode kritikkene gjenoppstod, med anmeldelser som skrev at sluttscenen var et av de største og viktigste øyeblikkene i filmhistorien.

Filmens varighet: 81 min. Forestillingen spilles uten pause.

Konserten i Tromsø er en del av Stumfilmdager, og et samarbeid med Stumfilmdager/TIFF. Den er også en del av abonnementsserien Mezzo og Total i KulturHuset, Tromsø

Kontaktinformasjon

Telefon
+47 99 38 78 10
Kontaktperson epost
[email protected]
Web
http://www.noso.no/

Lenker

Prisinformasjon

Prisinformasjon
Voksen: NOK 350 / Barn: NOK 100 / Honnør: NOK 315 / Student: NOK 100

Kundeservice

Vår lokalkunnskap, dine opplevelser.

Telefon +47 77 61 00 00

 • E-post [email protected]

 • Bestill online

  • Offisiell bookingside for Tromsøregionen
  • Bredt utvalg av aktiviteter
  • Ingen bookinggebyrer
  • Sikker betaling
  • Raskt og enkelt