Piazzollas årstider - i tekst & toner

Beliggenhet: Tromsø
Arrangementssted:
Kategori: Arrangementer, Konserter, Musikk

Argentinsk varme, pasjon, temperament og lidenskap møter temperaturmessige kjølige omgivelser. Piazzollas verk “Årstidene” skildrer stemninger i Buenos Aires.

I arktiske strøk bor vi tett på årstidene, med dets lys, mørke, kulde og varme. På Svalbard er årstidenes kontraster spesielt store, med den lange mørketiden, den lyse sommeren og den barske vinteren. En som har sitt hjerte i både det kalde nord og det varme Argentina er forfatter Kjartan Fløgstad. I denne konsertforestillingen leser han selv sin nye tekst skrevet for anledningen.

UNDER OPP, av Kjartan Fløgstad
Midtsommar med julefeiring og årsskifte. Glovarmt og klamt, fellesferie og tomme bygater. I Buenos Aires er årstidene motsette av våre. Sola går sin gang over nordhimmelen. Sommaren på den sørlege halvkula er første del og utgangspunkt for Astor Piazzollas Cuatro estaciones porteñas. (Fire årstider i Buenos Aires). Hausten kjem i april og mai. Juli er midtvinter, sur og kald. Ein sjeldan gong fell det snø over dei breie avenyane. I vårmånaden november står jacaranda-trea i full blom. Gjennom fire orkesterverk fortel Piazzollas tango-komposisjonar om dei omvende årstidene i Buenos Aires, storbyen ved Río de la Plata, der denne musikken har blitt til.

Astor Piazzollas skrev verket opprinnelig til sin egen tangokvintett bestående av fiolin/bratsj, el-gitar, kontrabass og bandoneón, og tittlelen er for mange kjent fra Vivaldis verk med samme tittel. Verkene har både likheter og forskjeller - musikalsk og geografisk. Når det er sommer i Vivaldis Venezia, er det vintertid i Piazzollas Buenos Aires - men hører du godt etter vil du kanskje høre hint av Vivaldis sommerlige Venezia i Piazzollas vintermusikk.

Forestillingen er en del av abonnementsseriene Mezzo og Total i KulturHuset, Tromsø

Kontaktinformasjon

Telefon
+47 99 38 78 10
Kontaktperson epost
[email protected]
Web
http://noso.no/

Lenker

Prisinformasjon

Prisinformasjon
Voksen: NOK 250 / Barn: NOK 100 / Honnør: NOK 225 / Student: NOK 100

Kundeservice

Vår lokalkunnskap, dine opplevelser.

Telefon +47 77 61 00 00

 • E-post [email protected]

 • Bestill online

  • Offisiell bookingside for Tromsøregionen
  • Bredt utvalg av aktiviteter
  • Ingen bookinggebyrer
  • Sikker betaling
  • Raskt og enkelt