Janáčeks "Intime brev"

Beliggenhet: Tromsø
Arrangementssted:
Kategori: Arrangementer, Konserter, Musikk, [...]

Høstens stemningsfulle kammerkonsert vies til ordene og musikken, i komponisten Leoš Janáčeks følelsesladde kvartettverk "Intime brev". Velkommen til en kveld med både musikk og matservering - skuespiller Kristian Fr. Figenschow jr. og vår strykekvartett lover en opplevelse utenom det vanlige!

Samme året som han døde, i 1928, skrev Leoš Janáček skrev sin strykekvartett nr. 2, som fikk tilnavnet "Intime brev". Selv fikk han aldri oppleve at verket ble framført. Janáček giftet seg tidlig med sin kone som ikke var fylt mer enn 16 år da bryllupet sto. Gjennom 18 år hadde han en muse, den unge Kamila Stösslová, som var 38 år yngre enn ham selv, og som han var svært begeistret for. Dette til tross for at de begge var gift på hver sin kant. Forholdet mellom dem var rent platonisk, men relasjonen ble en belastning for Janáčeks ekteskap. Gjennom årenes løp ble det over 700 brevvekslinger mellom de to, og denne strykekvartetten er enormt følelsesladd, med alt fra det romantiske til modernistiske, ispedd dissonanser, håp, fortvilelse, naivitet og kjærlighet. Verket fremføres av skuespilleren Kristian Fr. Figenschow jr. sammen med våre strykere.
Produksjonen er et samarbeid mellom Hålogaland Teater og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Enkel servering inngår i billettprisen.

Forestillingen er en del av abonnementsseriene Piccolo og Total i KulturHuset, Tromsø

Kontaktinformasjon

Telefon
+47 99 38 78 10
Kontaktperson epost
[email protected]
Web
http://noso.no/

Lenker

Prisinformasjon

Prisinformasjon
Voksen: NOK 250 / Barn: NOK 100 / Honnør: NOK 225 / Student: NOK 100

Kundeservice

Vår lokalkunnskap, dine opplevelser.

Telefon +47 77 61 00 00

 • E-post [email protected]

 • Bestill online

  • Offisiell bookingside for Tromsøregionen
  • Bredt utvalg av aktiviteter
  • Ingen bookinggebyrer
  • Sikker betaling
  • Raskt og enkelt