Kveldstur med truger

Dato: Tirsdag 23 mar 2021 - fredag 30 apr 2021

Denne turen utføres av Tromsø Villmarkssenter. Følg guiden ut i det nordnorske vinterlandskapet og speid etter nordlyset fra desember til mars. I april er kanskje nordlyssesongen over, men det betyr at den flott utsikten til fjord og fjell får skinne i kveldslys.

 

Desember - mars: på sporet av nordlyset. Det nordnorske vinterlandskapet ligger som pakket inn i stillheten av den arktiske natten. Knasingen fra trugene er den eneste lyden som høres når du setter foten ned på snøen og iskrystaller skinner i lyset fra hodelykten. Vi går lengere inn i mørket for å prøve å følge nordlyset. Når du ser opp mot himmelen i den mørke stillheten og ser auroraen* danse og vifte med grønne bånd skjønner du hvorfor enkelte sier at man kan høre nordlyset hviske.

For å forsikre at du kan oppleve landskapet på en kald vinternatt uten å fryse får du kjeledress og vinterstøvler inkludert i prisen. Etter å ha vært ute på truger i 1,5 - 2 timer kommer vi tilbake til bål, varm drikke og bacalao. Da blir man fort varm i både kropp og sjel. Det blir også nok av tid til å kose med huskiene vår og til å hilse på valpene før man drar tilbake til Tromsø.

*Nordlys er et naturfenomen og kan ikke garanteres.

April: ikke noe nordlys? Frykt ikke, for fra og med mars blir de nordnorske nettene kortere og timene med dagslys lengere og lengere, sakte nærmer sommer og middnattsolen seg. På grunn av dette blir vårkveldene i arktis unike og vakre. Så selv om det ikke er mulig å se nordlyset lengere på denne turen, vil man nå kunne se fjellene og fjordene som pleide å være oppslukt av mørket.

Seneste oppmøtetid og sted: kl. 18:00 utenfor Radisson Blu Hotel
Avgangstid og sted: kl. 18:15 fra Radisson Blu Hotel
Varighet: 4 timer
Inkludert: guide, transport (25 min. hver vei), truger og staver, uteklær og sko, varm middag, sjokoladekake og varm drikke
Ta med deg: varme klær til å ha under varmekjeledress (f.eks. ullundertøy og fleece), lue og votter

Denne turen utføres av Tromsø Villmarkssenter

Kontaktinformasjon Tromsø Villmarkssenter: Tlf .: 77 69 60 02 / E-post: [email protected]
Visit Tromsø Region har telefontid man-fre fra kl. 09:00 til 16:00. Telefon +47 77 61 00 00, e-post [email protected]

Vis mer

Bestill nå

Build: 31.03.2021 12:23:34, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7184.cbischannel-18629.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails