Nordlystur på truger med Fjellkysten gjestehus - Fjellkysten

Adresse: Soløyveien 190, 9357 Tennevoll

Adresse: Soløyveien 190, 9357 Tennevoll

Besøk Fjellkysten gjestehus og bli med oss på en nordlystur med truger. Fjellkysten gjestehus ligger idyllisk til ved Lavangsfjorden, Norges stilleste fjord. Fjorden danner et vannspeil, perfekt for de majestetiske fjellene å speile seg i. Sammen utgjør dette utsikten som kan nytes fra Fjellkysten gjestehus. Selve huset er designet med inspirasjon fra den samiske gammen og vikingenes Langhus. Huset er halvveis begravet noe som gjør at gulvet i gjesterommene er under bakkeplan. Gjestehuset er Norges største hotell med et tradisjonelt gresstak. Gresstaket gjør at du hverken hører regn på taket eller vinden mot ytterveggene. De fleste rommene har utsikt over bukten, og om vinteren er denne utsikten en flott mulighet til å se Aurora Borealis (Nordlyset) danse over himmelen.

Bli med oss på trugetur. Truger er noe alle som kan gå på bena klarer å mestre, turen starter med utdeling av utstyr og et lite introduksjons kurs. Selve turen går langs en skogssti like ved gjestehuset. Her får vi det så mørkt at Nordlyset viser seg for oss fra sin beste side. Vi går inn til en gapahuk hvor vi tar en rast der det serveres noe varmt å drikke samt noe søtt å spise. Vi holder hele tiden utkikk etter lyset. Vi har alltid mange fine historier på lur og kan fortelle om området, skogen og nordlyset mens vi er ute på tur. Alle som jobber her er glad i å guide denne turen på grunn av roen skogen gir og gleden nordlyset sprer når det plutselig kommer dansende over himmelen. Bli derfor ikke forbauset om det er hotell direktøren som ber deg med ut på tur.
Turen kan justeres etter deltakernes erfaring og behov.

Varigheten på turen er 2 timer, og finner sted i timene fra kl. 18.00 til 22.00. Vi vil servere en varm drikke under turen. Guiding kan utføres på engelsk. Sesong for denne turen er: 1. november - 31. mars.
Utstyr inkludert: Varmt klær, truger og staver.
Klær i størrelsene S-XL.

Prisen inkluderer: buss fra den byen du ønsker, til Polar Park, transport til og fra Fjellkysten, overnatting, en dagens middag, Nordlystur med truger og buss fra Polar Park til den by du ønsker.
Denne pakken kan kombineres med billett til Polar Park etter avtale. Fjellkysten gjestehus vil da hente gjestene ved et senere tidspunkt.

Vis mer

Om denne aktiviteten