Trugetur

Høydepunkter

- Experience beautiful Arctic scenery Opplev vakker Nord-Norsk natur
- Rest at the finest snack point nature has to offer - Ta en rast på den vakreste utsikten naturen kan gi
- Ak og skli ned snøen
- Se kampesteiner og topografi skapt av is

Ta en tur til kvaløyas "yttersia". Ut mot storhavet og en times to fra Tromsø. En trugetur i Polar natur.

Rute og beskrivelse:

Er man i Tromsø, kan en guidet trugetur være en billig og effektiv måte å se området på. Kvaløya er kjent for sin piktureske natur.

Sammen med en kunnskapsrik guide tas turen til utkanten av tromsø kommune. Der kan man få en opplevelse av hva det vil si å truge seg igjennom landskapet.

Utstyrt med truger er det perfekt å utforske de lokale fjorder og fjeld. Kanskje ser man tilogmed rein eller elg. For å gjøre opplevelsen ekstra artig kan man jo ta et akebrett å skli ned bakkene.

Turen går mot brosmetinden. Stien er enkel over kuppert fjellterreng i 500 meter, til man kommer til kanten ut mot havet. Bilder, lokal info og historier tas langs veien der det er naturlig. Fra kanten kan man ta av seg trugene å gå opp langs stien til toppen om ønskelig. Der er det en vandrebok, hvor turgåere fra hele verden skriver en hilsen. Denne delen er valgfri og tar ca. 25 minutter opp og 25 minutter ned. På toppen kan man tilbringe litt tid med å ta innta frisk luft og utsikt.

Aktiviteten er fra start til slutt, nærmere fem timer og er koordinert av en guide, hvis viktigste oppgave er å sørge for trivsel. Guiden kan hjelpe med kunnskap om området og bildetaking. Her kan man få plenty med sjanser til å nyte snø-basert aktivitet.

Truger vil bli utdelt når man ankommer stien, så husk å ta med varme sko, votter, lue og skjerf.

Vis mer