Nordnorsk Vitensenter

Adresse: Hansine Hansens veg 17, 9019 Tromsø Dato: Mandag 22 aug 2016 - søndag 17 jun 2018 Vis kart

Adresse: Hansine Hansens veg 17, 9019 Tromsø

Nordnorsk Vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelsessenter, med nesten hundre interaktive installasjoner, hvor alle – voksne og barn - kan leke, utforske og ha det gøy med realfag og teknologi.

På Vitensenteret finner du også Norges største planetarium. I en kuppel på 360° oppstår følelsen av å være med ut i verdensrommet mens planeter, stjerner og galakser svever forbi. Denne følelsen oppstår også i våre planetariumsfilmer, en opplevelse i 3D - uten briller. Nyt nordlyset under planetariumshvelvingen, som om du var utendørs.

Vi har åpent nesten hver dag hele året fra klokken 11 til 16*.
* Eksakte åpningstider (i sommerferien, ved spesielle arrangementer og under festivaler vil Vitensenteret ha utvidet åpningstid), detaljer som spilleplan for filmer, helgeprogram og annen relevant sesongbasert informasjon finner dere på vår facebook- eller hjemmeside.

Utforsk Nordnorsk Vitensenters spennende interaktive utstilling som fordeler seg på fire temaer i tre etasjer; Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø i nord og Kropp og hjerne. Store deler av utstillingen til verdens eneste vitensenter nord for polarsirkelen gjenspeiler nordområdenes natur, næringsliv og forskning.

Planetariet var det først i verden til å vise nordlyset filmet med time-laps-teknologi og det gjør vi fortsatt. Billedkvaliteten har bedret seg vesentlig opp gjennom årene til dagens full digitale visninger. Nordlysfilmen spilles hver dag, hele året uavhengig av vær og årstid. I planetariet viser vi også andre filmer, stjernehimmel og universet.

Du finner oss på universitetsområdet i Tromsø (holdeplass: UiT/Planetariet) rett over den arktiske botaniske hage. Nå oss med buss 20, 21, 32 og 33/34 som har hyppige avganger fra sentrum eller Giæverbukta. Parkering på universitetets utviste besøksparkeringsplasser (mot gebyr på ukedager mellom 7-17, gratis i helger og skoleferier).

Visste du at…
Vitensenteret også har en liten pausekrok med nydelig utsikt til Tromsdalstinden og fjellpanoramaet i øst. Her kan du ta en pust i bakken, nyte en is, en liten snack og selvfølgelig en kaffe. Alt dette får du kjøpt i Vitensenterbutikken, den store sulten kan vi derimot ikke stille – så det er lov å ta med matpakke. Vitensenterbutikken er liten men innholdsrik, her selges alt fra dinosaurer, engasjerende gjør-det-selv-sett, puslerier og hjernenøtter til de litt annerledes gavene til barn og voksne.

Prisene våre inkluderer inngang til Vitensenteret og planetariet.
Både film og besøk kan spesialtilpasses grupper og bedrifter.

Show more

Occasions

Date Time    
21 Okt
Lørdag 21 okt 2017 11:00 - 16:00
22 Okt
Søndag 22 okt 2017 11:00 - 16:00
23 Okt
Mandag 23 okt 2017 11:00 - 16:00
24 Okt
Tirsdag 24 okt 2017 11:00 - 16:00

Om denne aktiviteten

Avstand

 • Bysentrum
  Tromsø City Centre, Main Square 3 km
 • By
  Tromsø busstasjon, Prostneset 3 km
 • Turistinformasjon
  Tromsø Tourist Information Office 3 km
 • Havn
  Tromsø Cruise Port, Prostnestet 3 km
 • Attraksjon
  The Arctic Cathedral 4 km
Rom & Leiligheter

Luksus leilighet i Tromsø sentrum - Local Living

Avstand: 2,7 km
Sentrumsnær, fullt møblert leilighet med høy standard som tar opp til fem gjester i totalt to dobbeltsenger og en sovesofa. Her får du alt du behøver for et behagelig opphold. Fordi ferie handler om komfort!
Rom & Leiligheter

Stor, luksuriøs leilighet med flott beliggenhet - Local Living

Avstand: 2,5 km
Stor, luksuriøs leilighet med flott beliggenhet. Denne nyrenoverte leiligheten har alt du trenger for et komfortabelt opphold i Tromsö. Her er det plass til syv gjester.
Rom & Leiligheter

Moderne, luksuriøs leilighet - Local Living

Avstand: 2,6 km
Liggende i kort gange fra sentrum har denne moderne, romslige og fullt møblerte leiligheten alt du trenger. Her er det plass til fem gjester i to dobbeltsenger og en komfortabel sovesofa.