Velkommen til Fjellheisen

Fjellheisen er oppgradert med nytt kjøresystem og nye gondoler, og ikke minst blir hele anlegget tilpasset funksjonshemmede. Gondolene er fortsatt merket med sel og isbjørn for å symbolisere hvordan Fjellheisen engang ble finansiert og bygget.

Hvert år besøker 118 000 gjester den populære attraksjonen som tar deg med opp til Storsteinen på Fløya, 421 moh. Fra utsiktsplatået ved Fjellheisen har man panoramautsikt over Tromsø og de omkringliggende øyer og fjorder. Fjellheisen er et utmerket utgangspunkt for ulike turer videre innover fjellene, blant annet til majestetiske Tromsdalstinden 1238 moh. Fra Fjellheisen er det også gode muligheter for å oppleve Nordlys i perioden september - mars. 

Historien om Fjellheisen

Fjellheisen ble bygget av Brødrene Jakobsens Rederi som den gang drev stort innen fangst, fiske og ekspedisjoner i Arktis og Antarktis. 22. februar 1961 var det duket for storstilt åpning med korpsmusikk, internasjonal presse og skolebarn som hadde fått fri denne dagen.

De to gondolene, en rød og en gul, har i 54 år vært dekorert med en sel og en isbjørn som symbol på stolthet og tradisjon, og et bilde av Brødrene Jakobsens virksomhet. Slik skal det også være i framtiden.

Denne filmen av Per Wollen viser Fjellheisen i Tromsø fram til september 2015.

 

Modernisering

Fjellheisen er oppgradert med nytt kjøresystem og nye gondoler, og ikke minst blir hele anlegget tilpasset funksjonshemmede. Gondolene er fortsatt merket med sel og isbjørn for å symbolisere hvordan Fjellheisen engang ble finansiert og bygget.