Fjord Cruise & Five senses
Fjord Cruise
Sun and sea
Sea
Tasting
Tørrfisk (dried fish)
Tørrfisk (dried fish)
Full Steam Experience
Fjord Cruise Arctic Expedition

Fjord-cruise & de fem sanser

Arctic Explorer

Denne turen utføres av Arctic Explorer. Vi inviterer våre gjester til å ta del i en fantastisk sanseopplevelse i Tromsø! Vi legger ut på cruise rundt Tromsø, hvor du begynner med å ta i bruk de to første sansene: syn og hørsel!
Turen starter i Tromsø sentrum, hvor vi legger fra kai sammen med en kunnskapsrik engelsktalende guide som gir deg en innføring i lokal historie og kultur. Du får se det vakre norske landskapet, fjellene og det lokale dyrelivet (hvis du er heldig får du se nise, ørn, rein og sel). I tillegg får du lære alt om lokale værforhold og det arktiske økosystemet, krigen, vikinghistorien og næringer som fiske og havbruk.

Etter båtturen får du bruk for de siste tre sansene: berøring, lukt og smak! Du får en time guidet tur i museum-restauranten Full Steam i Tromsø. Her vil du lære alt om torskekulturen i Norge og rundt om i verden. Her vil du også kunne smake på noen delikatesser som fersk kaviar, tørrfisksnacks og torskeleverolje. Du vil også få observere og ta på alle de forskjellige instrumentene som brukes i torskefiske og tilberedning i fabrikker! Dette er en spennende sanseopplevelse du sent vil glemme.

Vi kan bruke en av våre tre båter: MS Aurora Explorer (maks. 145 personer), MS Leone (maks 12 personer), MS Strønstad (maks 30 personer). Hvilken båt vi bruker kommer an på antall personer som som har booket tur den aktuelle dagen.

Mulighet for massasjebad og badstue: Leone har massasjebad om bord, og Strønstad har massasjebad og badstue om bord. Hvis du ønsker å bruke massasjebadet, send en e-post på forhånd til [email protected], slik at vi kan ha det klart for deg. Alt du trenger å ta med er badetøy – håndkle får du låne gratis av oss.

Været i Nord-Norge kan til tider være røft. Hvis du har en tendens til å bli sjøsyk, kan det være lurt å ta med deg reisesyketabletter, og ta dem en halvtime før turen starter.

Oppmøtetid: minimum 15 minutter før avgang (kl. 08:45)
Oppmøtested: Ved Kystens Hus (utenfor inngang til Rå Sushi), Stortorget, Tromsø sentrum
Avgangstid: Hver dag kl. 09:00
Varighet: 5-6 timer

Inkludert:
Transport med båt
Sikkerhetsinstruksjoner
Kunnskapsrik guide og vert (engelsktalende)
Vinterdress (S til XL)
Redningsvest
Lokal historie, natur, dyreliv og kultur
Mulighet får å benytte boblebad/badstue (avhengig av hvilken båt vi benytter)
Opplevelsesbesøk på Full Steam med guidet omvisning om torskekulturen og smaksprøver av lokale delikatesser som kaviar, tran m.m.

Ta med: Varme klær, sko, lue, skjerf og votter

Vanskelighetsgrad: Lett/familievennlig
Aldersrestriksjon: Ingen

Antall gjester: MS Leone: 12 personer, MS Strønstad: 30 personer, MS Aurora Explorer: 144 personer

Annet: Salg av kald drikke og varm mat ombord (vafler, pølser, Real turmat inkludert vegetaralternativ

When can I book it?

28 may 2022
Fjord-cruise & de fem sanser 28 May 2022
29 may 2022
Fjord-cruise & de fem sanser 29 May 2022
30 may 2022
Fjord-cruise & de fem sanser 30 May 2022

Show 96 more occasions (of 553)