Lyngen naturbilde
©Vegard Stien

4 tips til ting man KAN gjøre når det er korona

Vi oppfordres til å holde oss hjemme og ha minimalt med sosiale kontaktpunkter i denne tiden. Kjedelig! Men vi skal komme oss gjennom dette, og det er heldigvis ting man KAN gjøre når det er korona.

1. Avtal Facetime med en god venn og planlegg deres neste ferie. Det er alltid godt å ha noe å se frem til for å holde motivasjonen oppe! Drøm dere bort til weekendturer med deilige mat- og kulturopplevelser eller en vinterferie fylt av aktiviteter i snødekte landskap som hundeslede, toppturer eller med bålpanne under nordlyset. Hos oss kan man avbestille bookede turer inntil 3 dager før ankomst med full refusjon. Kos dere, og lykke til med planleggingen! Husk at dere alltid kan ta kontakt med Turistinformasjonen om dere trenger flere tips.

2. Når vi snakker om å drømme, hvorfor ikke gjøre en vanlig kveld litt triveligere. Kok kakao, ta med dere puter og pledd foran TV’en og besøk vår Youtube-kanal. Sett nordlys-filmen på repeat og bli bedre kjent med det naturlige fenomenet vi er så heldig å se oppe i nord fra september – april. La deg også inspirere til kommende sommer- eller høstferie, og utforsk flere av våre Tromsø-filmer.

3. Det er vanskeligere å samles på samme måte som tidligere, men kanskje du har lyst til å overraske familie eller venner med opplevelser dere kan dele på et senere tidspunkt? Kjøp gavekort hos oss som kan brukes på alle våre bookbare aktiviteter og i gavebutikken vår – så har dere enda en ting å se frem til!

4. Nå når vi er oppfordret til å være mer hjemme, kan det være gøy å benytte tiden til å lære seg noe nytt. Fra Nord-Norge stammer flere spennende håndverkskunster og matretter. Bli kjent med Mariann og den samiske håndverkstradisjonen duodji, dra innom Husfliden eller Snarby Strikkestudio og lær deg å strikke, handle ferske råvarer hos Dragøy eller på Eide Handel, og lag spennende måltider på lokale ingredienser! Hva enn man ønsker å lære seg kan man enkelt søke opp og finne frem til på nett.

Vi skulle selvfølgelig ønske at ting var annerledes, men håper disse tipsene kan være til inspirasjon fremover. Vi gleder oss til å se dere igjen!