Hus i Tromsø
©Yngve Olsen Sæbbe

5 tips til hjemmeferie

Vi anbefaler ingen å reise i disse dager, men vi håper vi kan inspirere dere til å drømme! Her er 5 tips til hvordan du kan besøke Tromsø fra din egen stue!

1. Se filmer om huskier, hvaler og nordlys

Når folk besøker oss er det veldig populært å dra på turer som hundeslede, hvalsafari og nordlysjakt. Selv om ikke alle filmene vi anbefaler under er filmet i Tromsø kan vi love at de setter stemningen, og så håper vi dere tenker på oss når dere ser de!

Joanna Lumley besøkte oss i 2008 og lagde dokumentaren “In the Land of the Northern Lights”. Bli med Joanna på nordlysjakt og hundesledetur i filmen som kan kjøpes på Amazon eller ses på Youtube. Om du er glad i hunder og dyr, kan vi garantere at Eight Below varmer hjertet ditt! Vi møter Jerry som er en polar guide og hans åtte hunder i filmen som er basert på en sann historie. Filmen kan leies på iTunes. Sist, men ikke minst, anbefaler vi deg å samle familien i sofaen og se klassikeren Free Willy. Historien om Jesse og hans unike bånd til spekkhoggeren Willy gjør det vanskelig å ikke ville møte disse spektakulære skapningene i deres naturlige habitat. Filmen kan leies på iTunes. Visste du forresten at Willy (eller Keiko som han egentlig heter) fant veien opp til Norge før han døde her i 2003?

Kos deg med filmkvelder og finn mer inspirasjon for neste sesongs turer her.  

Husky

Foto: Kari Schibevaag
2. Lag din egen snøhule i stua eller i hagen

Som du kanskje vet hvis du følger oss på Facebook eller Instagram har vi MYE snø i Tromsø for tiden. Mars sies å være den måneden med mest snøfall, og vi kan vel trygt si at det stemmer i år også! For de av oss som har mulighet til å være ute har vi brukt mye tid på å måke snø. Men, med fjell av snø i hagene våre benytter vi selvfølgelig også muligheten til å ha det litt gøy. Og gammel som ung, snøhuler er alltid populært! 

Om du er i varmere strøk anbefaler vi deg å finne frem hvite laken fra skapene og lage din egen snøhule. Bruk fantasien og kos deg i snøhulen med puter, bøker og kakao! Om du vil gjøre det ekstra realistisk kan du skru på air-condition og kle på deg vinterklær eller ullundertøy. Kos deg! 

3. Vaffel-dag hver dag!

25. mars er vaffeldagen som feires over hele verden, og ingenting sier mer typisk norsk enn vafler. Vi er helt sikker på at du har smakt det, og kanskje har du en kjempegod oppskrift også?

La oss uansett presentere vår egen Visit Tromsø vaffeloppskrift! Disse blir selvfølgelig ekstra gode om du har vaffeljern hjemme, men hvis ikke kan du bruke stekepannen og lage sveler. Det er jo faktisk like godt! Server med smør, syltetøy, rømme og brunost. 

Waffels

VAFFELOPPSKRIFT

100 g smør
5 egg
1 dl sukker
3 dl rømme
5 dl mel
5 dl melk
1 ts bakepulver
½ ts salt

Smelt smør og bland alle ingrediensene. La røren hvile i 15 minutter før du begynner å steke. Om røren er for tykk kan du tilsette kaldt vann, og om røren er for tynn tilsetter du litt ekstra mel. Stek og nyt! 

4. Lag ditt eget nordlys

Vi har laget et DIY prosjekt slik at du kan lyse opp kveldene dine med noe som kan minne om nordlyset. 

Finn frem gamle syltetøyglass, Norges glass eller lignende og mal de i forskjellige grønnfarger, lilla og rosa. Bruk glassmaling for best resultat. Sett de utover bordet eller heng de på en gren i hagen. Nå er det bare å fylle de med stearinlys og beundre ditt eget nordlys.

Om du er i det kreative hjørnet finnes det flere tutorials på Youtube for hvordan du kan lakke dine egne nordlys-negler, lage muffins eller donuts med nordlys frosting, eller kanskje du til og med har en bedre idé? Vi setter stor pris på om du deler dine DIY nordlys prosjekter på Facebook eller Instagram

Woman looking at Northern Lights

Foto: Kari Schibevaag
5. Rydd i feriealbumet og drøm om den neste

Det er ekstra viktig å holde motivasjonen oppe i disse tider, og fortsette å drømme. Verden vil åpne igjen på et eller annet tidspunkt, og vi er klar til å ta deg i mot! 

Nå som du kanskje har litt ekstra tid anbefaler vi deg å gå gjennom gamle feriebilder, drømme, lage fotoalbum eller kanskje en egen inspovegg på soverommet? Husker du da du svømte i krystallklart vann på Sommarøy? Eller da du sto på ski ned snøfylte fjell i Lyngen? Kanskje du til og med har et bilde av deg og vennene dine fra fjellturen på magiske Senja

Om du har vært i Tromsø før, del gjerne dine beste ferieminner med oss på Instagram. Og husk at om det å besøke Tromsø fortsatt er på bucketlisten din kan du følge oss for alt du trenger å vite om din neste reise!
 

Our instagram
Our instagram
Our instagram
Our instagram
Our instagram
Our instagram
Our instagram
Our instagram