Midnight Sun from the Cable Car
Midnight Sun from the Cable Car

Kveldstur til Fjellheisen

Arctic Guide Service

Bli med oss på en fantastisk gåtur og se midnattsolen fra et unikt perspektiv: Fra fjellplatået ved Fjellheisen, med panorama utsikt over Tromsø by og “Ersfjordtraversen” i bakgrunnen. .
Bli med oss på en fantastisk gåtur og se midnattsolen fra et unikt perspektiv: Fra fjellplatået ved Fjellheisen, med panorama utsikt over Tromsø by og “Ersfjordtraversen” i bakgrunnen.

Vi besøker Fjellheisen slik de lokale innbyggerne gjør det: en frisk gåtur opp sherpatrappene og en behagelig reise ned med Fjellheisen. Som en del av vårt arbeid om å bli en mer miljøvennlig bedrift vil vår guide ta dere over Tromsøbrua til fastlandet med bybussen. Her starter turen på en tursti, før vi tar fatt på Sherpatrappas ca 1300 trappetrinn. Turen går gjennom bjørkeskog og forbi tregrensa til høyfjellet. Vi tar regelmessige drikkepauser for å nyte utsikten, mens guiden ivrig forteller om Tromsø og området vi er på tur i.

Utflukten ender 410 moh på fjellplatået ved Fjellheisen. Her får vi (hvis været er med oss), sammen nyte panoramautsikt over by og fjell som bader i midnattssolens farger. Hvis midnattsolen glimter med sitt fravær, får vi likevel en fantastisk utsikt og ekstra god til til å nyte en deilig kopp kaffe og vaffel. Turen avsluttes på behagelig vis, retur med gondolen og buss tilbake til sentrum.

Sherpatrappa er et av Tromsø kommunes desidert mest populære turmål, og en fantastisk måte å se Tromsø by på. Trappen er bygget av sherpaer fra Nepal - spesialister på å bygge trapper og stier i fjellområder, og er en av de lengste trappene av denne typen i Norge. Med sherpatrappene ønsker Tromsø kommune å minske erosjon og slitasje på naturen, og på denne måten ta bedre vare på naturen og vegetasjonen.

Gåturen opp sherpatrappene passer for alle. Trappene gjør terrenget enkelt å gå i, og flere steder på turen opp finner du benker til å ta pauser på. På ett år gikk over 100 000 personer opp eller ned Sherpatrappene i Tromsø, så dette er virkelig en tur en bør få med seg når man besøker Tromsø.

Inkludert: Bussbillett, returbillett med Fjellheisen, kaffe og vaffel, guide.
Ta med: Vann, gode sko og passende klær.
Varighet: Ca. 3 timer, avhengig av vær og gangfart opp fjellet.
Minimum: 4 stykker. Vennligst merk at turen kan kanselleres om antall deltakere ikke er nådd.
Språk: Engelsk og/eller tysk. Andre språk ved forespørsel.
Avgangstid og sted: 19.00, utenfor turistinformasjonen ved Havneterminalen i Tromsø Sentrum.