Midnight Sun Safari
Midnight Sun Safari
Midnight Sun Safari
Midnight Sun Safari

Midnattsolsafari

Tromsø Activities

Høydepunkter:
- Se det lokale dyrelivet
- Få innsikt i geologi, isbre-formasjoner og lokal folketro
- Få bilder av turen med på kjøpet
- Se små fiskevær og vakre strender
- Smak på vår lokale smakskurv
Kjør gjennom fjordene og se de lokale skattene, fugler, dyr og fjellformasjoner. Bilder og fotografier av turen er inkludert.

Fra Tromsø går turen på leting etter lokale reinsdyr som går gatelangs. Noen ganger er de en del av trafikkbildet, som fotgjengere eller i veien, andre ganger ligger de rolig i gresset. Vanligvis er de å finne i nabolagene på Kvaløya.

Vestover går veien gjennom Kaldfjord, til Ersfjordbotn. Her møter fjellene havet på en dramatisk måte. Fjellmassene er 2,8 milliarder år gammel granitt. Utsikten er ofte å se. Både i postkort og kalendere
Strender finnes også nord for Polarsirkelen. Lokale kreps og smådyr, kryper rundt i vannet, sanden er hvit og i bakgrunnen er det gule sommerenger og grønne fjell.

Her bor de lokale værhardt, med småbåter og fiskehjell.
Endestasjonen er Sommarøy og Hillesøy. Det åpne havet viser horisonten, og på klarværs-netter går solen klar av horisonten. 1300 kilometer unna ligger Grønland. Her har øylandskapet gitt ly for fiskere og handelsmenn i årtusner. Fremdeles er de stort sett urørte.

Langs veien er det fotomuligheter. Guiden vil fortelle om landskapet, om flere små fiskevær, samt vise hvordan de lokale tromsværingene bor.

Viktig informasjon:
Vennligst medbring klær etter forholdene. Selv på sommeren kan det bli kaldt, spesielt på dager hvor det blåser. Det er ingen garanti at man får klarvær eller at man ser dyr. Iblant kan det være smått ulendt terreng. Ta hensyn til at toalettbesøk kan bli vanskelig på veien, men naturen kan gjøre nytten.
Midnattsolperioden er 21. mai - 21. juli


Inkludert: guide, bilder fra turen, enkel snacks (potetgull, sjokolade og lignende).
Ta med deg: klær etter værforhold
Antall deltakere: 2-8
Varighet på turen: 4 timer
Vanskelighetsgrad: Middels
Avgangstid og sted: kl. 21:00 utenfor Tromsø Activities, adresse Storgata 107, 9008 Tromsø (på toppen av Storgatbakken)Address: Storgata 107, 9008 Tromsø
Phone: +4798899268