Northern Lights and boat
Northern Lights
Northern Lights
Northern lights above moutain
Northern Lights and mountain
Northern Lights and mountain
Northern Lights
Northern Lights, Sea and Mountain
Northern Lights
Northern Lights
Northern Lights

Nordlys Foto-Cruise

Arctic Explorer

Denne turen utføres av Arctic Explorer. På en stjerneklar natt i Tromsø trenger du ikke å reise langt for å observere nordlyset, og et kveldscruise er en av de mest behagelige måtene å oppleve lysene på. Mannskapet vårt navigerer langs Tromsøs kyst mens vi jakter på aurora borealis.
Båtene våre ligger til kai like ved Kystens Hus i Tromsø sentrum. Mannskapet ønsker deg velkommen om bord før vi setter kurs mot nordlyset. Guiden begynner med å gå gjennom skipets fasiliteter; dekk, lokaler, toalett og sikkerhetsutstyr. Etterpå blir du invitert til loungen for å høre historier om nordlyset. Du kan også vandre fritt rundt på båten på det romslige utendørsdekket eller slappe av innendørs med en kopp te eller kaffe.

Nordlyset er et naturfenomen, og vi kan derfor ikke gi noen garantier, men vi lover å gjøre vårt beste for at du skal få øye på lysene. Kursen vi setter vil avhenge av værvarselet, og en skyfri himmel vil avgjøre om du får sett aurora boralis. Når forholdene er riktige, vil kapteinen sakke ned båten og la den drive sakte sammen med strømmen. Guiden hjelper deg med å stille inn kameraet ditt, og når nordlyset begynner å danse, kan han eller hun hjelpe deg å ta bilder.

Hva trenger du vite på forhånd:
Vær oppmerksom på at nordlyset er et naturfenomen, og vi kan ikke garantere om, når og hvilken styrke det vil vise seg på kvelden for turen.
For denne turen kan vi bruke hvilken som helst av våre tre tilgjengelige båter: MS AuroraExplorer (maks. 145 pax), MS Leone (maks 12 pax), MS Strønstad (maks. 30 pax).
Mulighet for boblebad og badstue: Hvis du ønsker å bruke boblebadet, vennligst send oss ene-post på forhånd (ikke tidligere enn en dag i forveien) slik at vi kan ha det klart for deg og bekrefte om det vil være tilgjengelig og ikke glem å ta med badetøyet ditt (håndklær er gratis).
Husk at været i Arktis kan være røft. Hvis du bekymrer deg for å bli sjøsyk, anbefaler vi å ta sjøsykemedisin en halvtime før turen starter.

15. september-24. oktober:
Varighet: kl. 21:00-23:00
Avgangstid: 21:00
Møtetid og sted: minimum 15 minutter før avgang (kl. 20:45) utenfor Kystens Hus, Stortorget 1, Tromsø

25. oktober-28. februar:
Varighet: kl. 19:00-23:00
Avgangstid: kl. 19:00
Møtetid og sted: kl. minimum 15 minutter før avgang (kl. 18:45) utenfor Kystens Hus, Stortorget 1, Tromsø

1. mars-25. mars:
Varighet: kl. 21:00-01:00
Avgangstid: 21:00
Møtetid og sted: minimum 15 minutter før avgang (kl. 20:45) utenfor Kystens Hus, Stortorget 1, Tromsø

Vanskelighetsgrad: Lett
Restriksjoner: ingen rullestoltilgang eller heis, men mannskapet hjelper gjerne en rullestolbruker så lenge det ikke er en elektrisk rullestol (på grunn av den tunge)

Inkludert i turen:
Naturskjønn transport med båt
Sikkerhetsinstruksjoner
Engelsktalende guide
Korte presentasjoner og forklaringer om fenomenene nordlys-Bilder/portrettertatt ombord av våre guider og sendt innen 72 timer
Termisk vinterdress (S til XL)
Redningsvest
Varm kaffe, vann, te og kjeks
Håndklær (hvis bruk av boblebad eller badstue)

Hva skal man ta med:
Kle deg etter årstid og lagvis slik at du kan tilpasse klærne dine etter værforholdene (inkl. støvler, lue, skjerf og hansker)
Trenger du et ekstra lag, kan vi tilby deg en vinterdress som vi har om bord på skipet.

Merk: Dersom du ikke får sett nordlyset på turen, kan du bestille en ny tur gratis, med forbehold om at det er ledig plass på neste tur.

When can I book it?

02 juni 2023
Nordlys Foto-Cruise 02 June 2023
03 juni 2023
Nordlys Foto-Cruise 03 June 2023
04 juni 2023
Nordlys Foto-Cruise 04 June 2023

Show 96 more occasions (of 300)