Aurora night in Tromsø

Nordlys i Tromsø - 10 grunner til å komme hit

Drømmer du om å oppleve nordlyset? Kom til Tromsø! Tromsø har mer enn 70 nordlysopplevelser som kan bestilles online. Finn ut mer om hvorfor Tromsø er en av de beste stedene i verden for å se nordlys.

Northern Lights oval

# 1 Flott beliggenhet

Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. Dette betyr at det alltid vil være gode sjanser for nordlys, uavhengig av solens sykluser.

Dette naturfenomenet kan observeres fra september til april, avhengig av værforhold og solens aktivitet. Hvis himmelen er klar kan det være mulig å se nordlyset rett over byen, men for å øke sjansene dine anbefaler vi å delta på en tur for å komme seg vekk fra lysene i sentrum.

Les mer

 

# 2 Mildere kystklima

På grunn av Golfstrømmen, har Tromsø en mildere kystklima enn andre destinasjoner på samme breddegrad. Dette fører til at selv midt på vinteren er det relativt mildt. Den gjennomsnittlige vintertemperaturen i Tromsø er rundt -4 ° C. Hvis du skal jakte på nordlyset, kan imidlertid temperaturen i områdene være alt fra -25 ° C til 5 ° C.

Les mer

 

# 3 Gode flyforbindelser

Det er gode flyforbindelser flere ganger om dagen fra Oslo (Gardermoen), direktefly fra Bergen og Kristiansand, samt gode forbindelser fra oversjøiske destinasjoner som London (Gatwick), Helsinki og Stockholm. Som et regionalt knutepunkt har Tromsø mange direkteruter til andre steder i Nord-Norge, for eksempel Bodø, Alta, Andenes, Kirkenes og Harstad/Narvik. Du kan også fly fra Tromsø til Longyearbyen, Svalbard.

Tromsø lufthavn Langnes ligger bare 10 minutters kjøring fra sentrum av byen.

Les mer

 

See the Northern Lights

# 4 Bredt spekter av aktiviteter

Tromsøregionen tilbyr et bredt spekter av nordlysutflukter, tilpasset ulike ønsker og behov. Noen besøkende foretrekker å reise i mindre grupper, mens andre setter pris på god komfort eller ønsker å oppleve nordlyset fra båt. Velg den turen som passer deg best og la guiden gi deg kunnskap om det dansende nordlyset. Du kan velge mellom to typer utflukter: Nordlysjakt og Nordlysopplevelser.

I tillegg kan du kombinere dine nordlysutfukter med et bredt spekter av spennende opplevelser på som hundekjøring, hvalsafari, truger eller snøscooter.

Finn en aktivitet

 

 

# 5 Booking er enkelt

Du kan bestille enten online på http://booking.visittromso.no eller ved å besøke Tromsø Turistinformasjon når du er i byen. Vårt online bookingsystem er trygt og sikkert. Bestillingsprosessen tar bare et par minutter, og vi tilbyr rask og effektiv støtte. Dersom du har spørsmål knyttet til din bestilling, hjelper vi deg gjerne.

Les mer

 

 

# 6 Gode overnattingsmuligheter

Tromsø har et bredt utvalg av innkvartering som passer for de fleste budsjetter og behov. Velg mellom et av de 2600 hotellrommene sentralt i Tromsø, bo i egen leilighet, lei et rom i et hjem eller tilbring noen dager i et feriehus, hytte eller rorbu utenfor byen.

Les mer

 

# 7 Utelivsbyen

Hovedstaden i nord har et rikt kulturliv. Flere viktige arrangementer avholdes i løpet av nordlyssesongen, som f.eks. Stumfilmdager i september, Tromsø Internasjonale Film Festival og Mørketidsløpet i januar, Nordlysfestivalen og Samisk uke i februar. Nyttårskonserten og Nordlyskonsertene i Ishavskatedralen er også populære blant besøkende og fastboende.

Tromsø har også mange attraksjoner, alt fra museer som skildrer polar og lokal historie til et akvarium og flere kunstgallerier. Se alle Tromsøs attraksjoner her

Sist, men ikke minst, er Tromsø kjent for sitt livlige natteliv. Fredag ​​og lørdag kveld er spesielt livlig. De fleste restauranter, barer og nattklubber ligger langs hovedgaten, Storgata, noe som gjør det enkelt å sjekke ut flere steder i en kveld. Finn ut mer

 

# 8 Fantastisk natur og dyreliv

Tromsø ligger i hjertet av den arktiske villmarken, omgitt av bratte fjell og vakre fjorder. Den fantastiske naturen er så nær sentrum at du kan oppleve det arktiske landskapet fra Tromsøs hovedgate. Det er også mulig å se havørn og sel bare en 30 til 45 minutters kjøring fra Tromsø sentrum. Sist sesong ble knølhval og spekkhoggere oppdaget nær Tromsøya.

Les mer

 

 

# 9 Møt lokalbefolkningen

Folket i nord er stolte av sin kultur og historie, og deler gjerne flere sider av sitt liv med tilreisende, alt fra samiske eventyr og den tradisjonelle bryggerikunsten, via polarhistorie, forskning eller besøk i et nordnorsk hjem.

Du ønskes varmt velkommen til Tromsø.  

 

# 10 service og kvalitet

Å vite at du nøt hvert sekund av oppholdet i Tromsø er ekstremt viktig for oss. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kvaliteten på tjenestene som leveres av våre partnere. Vi vet at reiser i Norge kan være kostbare, og vi ønsker å tilby deg best mulig kvalitet for pengene, og en perfekt og uforglemmelig opplevelse.

Gi oss gjerne din tilbakemelding på Tripadvisor