mann som styrer båten
tre personer som ser på sjøkart
tre personer på dekk
seilende katamaran sett fra havet
mann som ser gjennom kikkert
to kvinner på en jolle

Nybegynnere Seilkurs Tromsø

Pukka Travels

Denne turen er utført av Pukka Travels. Forestill deg at du går ombord på en seilbåt for å navigerer langs magiske glitrende fjorder, omgitt av høye fjell og vakker natur, du kjenner den friske vinden fra havet, og du hører lyden av sjøfugler langs vannskorpa.
Vårt nybegynnerkurs i Tromsø er designet for deg som elsker å være utendørs, og som drømmer om å komme deg ut på vannet for å utforske, nyte og komme nær naturen på en miljøvennlig måte. Ingen tidligere erfaring er nødvendig – vi vil gå gjennom de grunnleggende stegene på en trygg og sikker måte slik at du raskt kan komme igang med din nye hobby.

Med maksimalt 6 deltakere samles vi på Pukka Basecamp den første morgenen. Herfra går vi til havnen og seilbåten som vil være vårt flytende klasserom de neste to dagene. På første del vil båten ligge i havnen mens vi går gjennom teori og sikkerhetsaspekter på den mest praktiske måten. Du vil lære om de forskjellige delene på seilbåten og hvordan de forholder seg til vinden, hvordan lese vinden, hvordan heise og senke seil, navigasjon og grunnleggende regler ombord, samt viktig informasjon om sjøsikkerhet. På ettermiddagen vil vi sette seil utenfor havnen for et par timer med praktisk trening basert på hva vi har lært.

På andre dagen vil du være med i beslutningsprosessen om hvor vi skal navigere basert på værforholdene, og alle deltakere får fylle forskjellige posisjoner ombord. Det finnes en rekke alternativer for hvor man kan seile i Tromsø basert på aktuelle forhold, og på dager der det enten er for mye eller for lite vind, så har vi kanskje ikke mulighet til å seile, men vi vil fortsatt praktisere båtferdigheter men med motor istedenfor.

Regionen rundt Tromsø der kurset holdes er fantastisk og fullt av fascinerende dyreliv, noe som betyr at hele opplevelsen også vil være en fin sightseeing tur rundt noen av Nord-Norges flotteste havområder.

Inkludert: Sikkerhetsutstyr, kaffe og snacks, lett lunsj.

Ta med deg: Spesifikke klær - kle deg i forhold til været.

Antall deltakere: 2 - 6

Vanskelighetsgrad: Enkel

Avgangstid og sted: Kirkegata 1, 9008 Tromsø kl. 09:00

Varighet: 2 dager, 7-8 timer hver dag.
Address: Kirkegata 1, 9008 Tromsø
Phone: 4799371010
Email: