Moonlight above a Christmas tree
Dog sled and tent in a snowy landscape
Living area in Posthuset Expedition Lodge
A nicely plated meal
The mountains "ox-horns" with snow
A cozy set breakfast table
The coastal steamer approching Tromsø harbour
Tale fin of a whale
Sea eagle
View point from Scenic route Senja
Alaskan husky dog sled in a sunny and snowy landscape
A truck and guests under the Northern Lights
Northern lights above sea and mountains

Nyttårsekspedisjon på Senja 2021 - fem dager og fire netter

Basecamp Senja

Denne turen utføres av Basecamp Senja. Velkommen til den ultimate nyttårsekspedisjon med alt inkludert i fem dager og fire netter 28. desember 2021 - 1. januar 2022.
Nyttårsekspedisjonen inkluderer hvalsafari, hundesledetur, nordlys-safari, fjordcruise, Scenic Route Senja, overnatting, alle måltider, foredrag, kaffe/te under hele oppholdet, transport Finnsnes-Senja-Finnsnes. Billett til Hurtigruten fra Finnsnes til Tromsø.
Ikke inkludert: måltid på hvalsafari, transport Tromsø - Finnsnes med hurtigbåten.

Gjennom ekspedisjonen på Senja vil du få to aktiviteter hver dag; en om formiddagen og en om kvelden. Vi gir også flere foredrag underveis.

Tre kvelder drar vi ut på jakt etter det magiske nordlyset. Senja ligger svært godt til for å få den ultimate nordlysopplevelsen fra spektakulære utkikkspunkt. Vi gir deg en god innføring på hvordan fotografere nordlyset.

Det er tre måltider hver dag inkludert varm lunsj og middag. Vi serverer hjemmelaget nord-norsk mat. I tillegg er det inkludert så mye kaffe/te som du ønsker under hele oppholdet

Overnatting er på Posthuset eller Bedehuset: Posthuset er en koselig lodge med 8 lugarer på loftet. Det er kun forheng foran døren til hver lugar. Felles bad. Du kan eventuelt velge Bedehuset (ny lodge åpnet 2020) som har dobbeltrom med privat bad. Det er ca. 100 meter mellom Posthuset og Bedehuset.

Program

Tirsdag 28. desember:
Ekspedisjonen starter i Tromsø tirsdag 28. desember med hvalsafari fra Tromsø sentrum om morgenen med kurs for Skjervøy, der knølhval og spekkhuggere kommer inn i fjordene for å beite på silda. Båten er stor og stødig, med stort innvendig oppholdsrom. Turen avsluttes tilbake i Tromsø senest kl. 15:00.

Kl. 16:15: avgang med hurtigbåt fra Tromsø (Prostneset Tromsø Havn) til Finnsnes, varighet 1 time og 15 min. Du kjøper billett ombord i båten. Vær ute i god tid.
Vi møter deg i ankomsthallen på Finnsnes og fortsetter med bil langs National Scenic Route Senja til Posthuset Expedition Lodge. Vi ankommer Posthuset Expedition Lodge etter en times tid, og blir kjent rundt langbordet. Det vil være en erfaren og hyggelig guide/vert sammen med dere nesten hele tiden,

onsdag 29. desember: Hundekjøring
Vi tar deg med til Senjas egen hundegård, der du blir møtt av 35 ivrige huskyer som gleder seg til å ta deg med på sledetur – inn i naturen. Turen er beregnet ca fire timer fra vi ankommer og til vi forlater hundegården (inkludert klargøring av hundespannet, skifting av klær osv.). Du kan velge om du ønsker å kjøre hundespann selv, eller sitte på med noen andre. Du får varmekjeledress til turen, men husk å ha varme klær under.

På kvelden jakter vi på det magiske nordlyset.

Torsdag 30. desember: Scenic Route Senja!
Vi tar deg med til fantastiske utkikkspunkt langs Scenic Route Senja, som kanskje har den råeste naturen i hele Nord-Norge.

På kvelden jakter vi på det magiske nordlyset.

Fredag 31. desember: Fjordcruise i vakre Bergsfjorden og Nyttårsaften
Fjord cruise i vakre Bergsfjorden, vi ser etter sel og havørn. Underveis deler vi den spennende historien om Senja. Vi går ut med åpen Zodiac båt. Du får dress av oss til turen.

Vi lager tradisjonell Nord-Norsk julemat; pinnekjøtt (lam), ribbe, rotmos, potet og julesalat. vegetarisk mat kan ordnes.

På kvelden jakter vi på det magiske nordlyset, rundt midnatt tar vi godt imot det nye året med fyrverkeri og bålkos ute.

Lørdag 1. januar:
Frokost
09:30 Avgang fra Posthuset
11:30 Avgang Hurtigruten fra Finnsnes - verdens vakreste sjøreise
14:15 Ankomst Tromsø

NB! Det kan hende vi endrer på dagene til de ulike opplevelsene – med tanke på vær og vind.

Inkludert:
4 x frokost 4 x lunsj 4 x to retters middag
4 x overnatting
1 x hvalsafari (Tromsø)
3 x nordlys safari
1 x fjord cruise i Bergsfjorden
1 x hundekjøring
2-3 foredrag
Kaffe/te under hele oppholdet
Transport Finnsnes-Senja-Finnsnes
Transport Finnsnes – Tromsø med Hurtigruten
Transport til/fra hundekjøring

Ikke inkludert: hurtigbåt fra Tromsø til Finnsnes 28. desember, måltid på hvalsafari i Tromsø 28. desember
Ta med deg: varme klær og sko
Vanskelighetsgrad: lett
Antall deltakere: 1-14
Varighet: ekspedisjonen starter tirsdag 28. desember og slutter lørdag 1. januar.

I god tid før turstart vil du få informasjon på e-post om oppmøtetid, sted, navn på båt med mer til hvalsafari på dag en. Husk å følge med i innboksen din.

Når vi mottar din booking sender vi deg en liste over hva du bør pakke med deg, i tillegg til informasjon om hurtigbåten fra Tromsø. Pris per person en vei med hurtigbåten er ca. kr. 300.-

Velkommen til spektakulær vinterekspedisjon på Senja med Basecamp Senja – Designed for adventure!

Address: Posthuset Expedition Lodge, 9385 Skaland
Phone: +47917 09 618
Email: