Family playing at the Science centre in Tromsø
©Vegard Stien

Tromsøeksperten

Hvem er byens smarteste?

Du trenger ikke reise langt for å utforske en spennende by; Tromsø er et skattekammer av opplevelser for både store og små!

I sommer oppfordrer vi barn og familier til å gjøre et dypdykk i vår samiske og polare historie, bli utfordret på kunnskap og vitenskapelig logikk, komme tett på og lære om sjø, miljø og dyr, samt nyte naturopplevelser sammen fra lufta og på bakken.

Vi lanserer aktivitetspasset «Tromsøeksperten» - der du kan teste om du er byens smarteste.

Ved besøk på attraksjon vil du få 3 spørsmål, ved besvarelse får du bedriftens stempel.

Klarer du å fylle passet med stempel fra alle deltagende attraksjoner?  Da kan du være med i trekningen av flott hovedpremie etter sommeren. Er du med?

Nordnorsk Vitensenter

Skap gode minner sammen - tuftet på nysgjerrighet, forskertrang og skaperglede.
Nordnorsk Vitensenter byr på spennende, morsomme og lærerike aktiviteter som man gjøre sammen og utforske i lag. Jakt på svar i vår utstilling i et stort, lyst og luftig bygg med god plass til både dere, trillende latter, undring, mestring og øyne som stråler. Våre nesten 100 interaktive installasjoner engasjerer og gir familiefellesskapet en ny dimensjon. Vi garanterer at alle vil lære noe de ikke visste, også om Tromsø, og alle vil gå ut herfra å lure på noe – tror du oss ikke? Kom og finn ut om vi har rett!

Polarmuseet

Takler du en arktisk overvintring? Ta med deg en quiz fra museumsskranken. Svarene finner du ved å leite gjennom utstillingene om arktiske ekspedisjoner og historisk overvintringsfangst. Fra cirka 1850 etablerte Tromsø seg som porten til ishavet. Byen ble raskt en sentral base for ekspedisjoner med mål om fangst, vitenskap og eventyr. Polarmuseet tar vare på og forteller om denne delen av Tromsøs byhistorie og historien om utforskingen av Arktis. Her kan du lære om Roald Amundsens siste ferd, om ensom julefeiring i fangsthytta på Svalbard eller om ballongferd mot Nordpolen. På Polarmuseet er det noe å finne for barn i alle aldre!

Norges arktiske universitetsmuseum

Hvordan ville livet vært dersom familien din var på stadig flyttefot? Hva slags klær måtte du ha, hvor skulle du ha tingene dine, og hvor skulle dere få mat fra? Løs våre utstillingsoppgaver og lær hvordan samene flyttet med reinflokken hele året, og hvordan alt de eide måtte tilpasses en slik livsstil. På museet kan hele familien utforske nordnorsk historie og natur. Fra naturens spennende dyreliv og Jordas egen historie til fortellingene om den samiske kulturen og kunst fra nordnorske kirker. Du kan også lære mer om nordlyset og til og med lage ditt eget nordlys i vårt plasmakammer.

Tromsø Villmarkssenter

Tromsø Villmarkssenter er en familiedrevet husky-gård, grunnlagt for 30 år siden av den velkjente hundekjøreren Tove Sørensen. Hun har blant annet gjennomført Finnmarksløpet 20 ganger og deltatt i verdens lengste hundeløp, Iditarod. Tove og familien lever i tett partnerskap med deres 300 huskyer. Kjærligheten til hundene og den vakre arktiske naturen står i fokus i hverdagen deres.

På besøk i Husky Caféen er det mulig å ta et dypdykk i Toves verden, lære om hundekjøring, Husky oppdrett og trening av løps hunder. Og selvfølgelig kan man kose så mye man vil - både voksne hunder og valper er godt vant med besøk og gleder seg til å bli kjent med nye venner! Etterpå kan kan man nye lunsj fra en variert meny med lokale råvarer i fokus, eller kose seg med ettermiddagskaffe og et stykke hjemmelaget kake.

Polaria

Polaria er en oppdagelsesreise for hele familien. Er du nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side, er Polaria et perfekt sted å møte og forstå livet i Arktis.
Her opplever du blant annet seler, steinbit og bittesmå haier på nært hold, og får kjenne og føle på forskjellige arter som beveger seg på kryss og tvers langs havbunnen
.

Fjellheisen

Mer informasjon kommer