Family playing boccia at Tromsø camping
©Vegard Stien
Family sitting on a bench on the top of Mount Storsteinen watching Tromsø city
©Vegard Stien
Family playing at the Science Centre in Tromsø
©Vegard Stien
Mom and kids playing on the beach in Telegrafbukta
©Vegard Stien
Kids by bonfire at Tromsø Museum
©Vegard Stien
Family in Målselv Fjellandsby
©Vegard Stien

Sommerferie med familien

Når møtte du sist et barn som kunne ligge stille på en strand hele ferien? I Tromsø finner du perfekte sommerferieaktiviteter for aktive, nysgjerrige, dyreglade og eventyrlystne barn i alle aldre! 

Tekst: Maria Rossi
Senk skuldrene, ungene kommer til å stortrives!

Alle som har reist med barn føler et visst forventningspress, og det uunngåelige spørsmålet om dette kommer til å gå bra, dukker opp. Kommer ungene til å kjede seg? Hva hvis det er dårlig vær? Liker de maten? Er turen for slitsom? Får de sove under midnattssola? Visit Tromsø har gode samarbeidspartnere som har skreddersydd de beste sommerferieaktivitetene for barnefamilier. Dere kan trygt legge igjen bekymringene og hverdagsstresset hjemme, og få mest mulig kvalitetstid sammen i ferien. 

Uansett alder, så er barn nysgjerrige vesener, og på Nordnorsk Vitensenter vil de finne nok av ting å undre seg over, og få svar på. Senteret er pedagogisk lagt opp og her finner hele familien aktiviteter som oppfordrer til læring gjennom lek, fysisk aktivitet, prøving og feiling. Ikke glem å se Vitensenterets fantastiske film om nordlys. Det er det nærmeste du kommer den grønne damen om sommeren – og kanskje inspirerer den til å komme tilbake nordover på vinterstid …

La barna møte de firbeinte

Er barna glade i hunder kan du bli med på en sommeraktivitet som nesten er for søt til å være sann: valpetrening. Bli med på en morsom treningsøkt med de små nøstene. Denne opplevelsen blir garantert husket av alle når hverdagen setter inn. 

Hva skal barna spise i ferien?

God mat hører hjemme, også på en familieferie, og i Tromsø finner du mange kulinariske alternativer for barnefamilier. Et alternativ er gårdsbesøk der det serveres nordnorsk husmannskost, kaker og lunsjretter, med påfølgende besøk til dyrene på gården. I sentrum finner du familievennlige restauranter som er klare til å ta imot deg og familien. Og det er ikke slik at barna kun kan spise pasta eller pølser. Nordnorske spesialiteter som bacalao eller reinsdyrburger, er ofte svært populært blant de små!

Perfekte aktiviteter for nysgjerrige barn 

På Polaria, et arktisk opplevelsessenter for hele familien, kan dere møte flere dyr, denne gangen de som lever under havoverflaten. Her kan hele familien utforske og lære mer om hvorfor livet i havet og livet på land er så avhengige av hverandre. Akvariet rommer arktiske sjøplanter, arktiske fisker og dyr. Det er vanntanker i gulv, vegger og tak, og glasstunneler du kan gå igjennom mens seler svømmer over deg. Du kommer ikke tettere på - uten å hoppe i havet!

Dette høres bra ut, tenker du kanskje, men jeg skulle så gjerne hatt litt strand, likevel. Frykt ikke! Det er mange flotte, hvite strender i Tromsø-regionen. I gangavstand fra sentrum finner du Telegrafbukta – en favoritt blant lokalbefolkningen. Her er det tilrettelagt for grilling, så alt du trenger å gjøre er å ta med maten du ønsker å spise og noe du kan tenne opp med. Har du tilgang til bil er det kritthvite strendene omringet av turkist hav på Kvaløya og Sommarøy verdt å utforske. Temperaturen når ikke like høyt opp på gradestokken som på sørligere breddegrader, men for små og store barn som vil utforske fjæra, bygge sandslott og utfordre foreldrene til et forfriskende bad, er det en perfekt – og helt gratis – aktivitet på deres arktiske sommerferie!