Family playing by river at Tromsø Camping
©Vegard Stien

Lek i fjæra, huskycafé og familieferie i Nord-Norge

Du vet smaken av marshmallows grillet på bålet i fjæra om sommeren? Etter en lang dag med lek langs turstier eller dyresafari med båt mellom øyene rundt Tromsø, er denne følelsen ekstra god. Om været er kjølig kan man hilse på selene i Polaria eller legge leken til Vitensenteret på toppen av Tromsøya. 

Tromsø

Det er alltid noe å finne på for store og små i Tromsø. Rundt Prestvannet kan dere hilse på og mate endene, og avslutte turen med lunsj og lek på Charlottenlund. Kvaløya like utenfor Tromsø har ikke bare flotte turmuligheter, men her kan dere også besøke en helt egen huskycafé på Tromsø Villmarkssenter, eller dra på gårdskafé og møte gårdsdyr på Yggdrasiltunet. Om dere ønsker flere spesielle naturopplevelser er det alltid gøy med fisketurer (selv om man kanskje ikke får fisk), padle i kajakk, eller ta turen opp Sherpatrappene til Storsteinen med utsikt over Tromsøya. Uansett hvordan dere velger å tilbringe sommerferien i Tromsø kan vi love minner for hele familien i lang tid fremover. Husk å bli med på Tromsøeksperten, en konkurranse om å bli byens smarteste! Les mer her. 

Lyngen

Opplevelsesrike eventyr får dere også i regionen rundt Tromsø. Bare 1-2 timers kjøretur fra Tromsø ligger Lyngen. Dra på actionfylte elvebåtturer til Mollifossen og nyt lunsjen midt i Reisa Nasjonalpark. I Lyngen er det flere familievennlige overnattingssteder om dere ønsker å bruke litt ekstra tid i regionen. Her er mange turmuligheter som kulturstien på Arnøya eller Kvennes Friluftsområde med gapahuker og klatrepark. Bli bedre kjent med tilbudene i Lyngen her.

Senja

På Senja og Dyrøy, bare en båt- eller biltur unna Tromsø, er det mange turstier, krystallklart badevann og spennende strender og berg med gode fiskemuligheter. Pakk med dere nistemat og dra på oppdagelsesferd i fjæra, padle i kajakk eller mat sauene på Tranøya. Bli bedre kjent med Senja her. 

Narvik

En 3,5 timers kjøretur fra Tromsø ligger Narvik, og på veien anbefaler vi å stoppe innom Polar Park og hilse på de tre nyfødte bjørnungene, bjørnene Salt og Pepper, moskuser, ulver og mye mer. Ved ankomst Narvik er det bynær natur med klatrepark og sykkelløyper i Narvikfjellet, og fine turløyper for hele familien langs Rallarveien og Ofotbanen. Kanskje dere tar med dere hengekøyer og sover ute i Efjord? Bli bedre kjent med Narvik her.