Venner rundt bål under midnattssolen i Tromsø
©Vegard Stien

Venner, midnattssol og sommer i Nord-Norge

Du vet den følelsen av endeløse sommernetter ved havet sammen med venner? Etter en dag på fjellet med utsikt over kritthvite strender på Kvaløya og Sommarøy, eller etter en actionfylt RIB-tur rundt Tromsøya, er denne følelsen ekstra god. Og husk at midnattssolen aldri går ned, så om dere føler for å padle i kajakk eller bestige nye fjell, er det like magisk på kveldstid som på dagtid! 

Tromsø

Her får dere et levende byliv med perfekt brygget kaffe eller øl, kombinert med heftige naturopplevelser like utenfor døren. Tromsø har over 1000 fjelltopper i omegn med varierende vanskelighetsgrad. Hvor mange har dere planer om å bestige? Eller kanskje dere tar med dere kubb eller volleyball til Telegrafbukta, spiller frisbee-golf oppe ved Charlottenlund, eller drar på street-art jakt i byen? Fisk din egen kveldsmat under midnattssola, sykle og utforsk små øysamfunn. Uansett hvordan dere velger å tilbringe sommerferien i Tromsø kan vi love dere at flere punkter på bucketlisten vil sjekkes av.  

Lyngen

Bare 1 times kjøretur fra Tromsø by, ligger Lyngen. Lyngsalpene står klar for spektakulære toppturer, vandreturer til isbreer og for de aller tøffeste – bading i krystallklare fjellvann. Om dere ønsker å dra på flerdagers vandreturer er Treriksrøysa et godt alternativ, kombinert med overnatting i koselige fjellhytter langs veien. Med en kortstokk og gode venner er det aldri feil å samles i rorbua, eller sitte rundt bålet nede ved vannet langt ut i de sene nattetimer. Bli bedre kjent med Lyngen her.

Senja

Ta båten fra Brensholmen, eller kjør langs fjorden fra Tromsø til eventyrøya Senja og Dyrøy. Langs den nasjonale turistveien på Norges nest største øy kan dere stoppe på vakre utkikkspunkter, bade fra hvite strender og gå på toppturer med spektakulær utsikt. Følg kyststiene og lær mer om kultur og historie, eller ta med dere fiskestangen og nyt dagen på bergene.
Bli bedre kjent med Senja her. 

Narvik 

3,5 times kjøretur sør for Tromsø ligger Narvik by. Ta med dere klatreutstyr, lei stisykler, dra på fisketur eller toppturer. Her er det aktiviteter for alle nivåer, som enkelt kan kombineres med gode nordnorske matopplevelser i byen. For å gjøre opplevelsen ekstra minnerik er det flere spennende overnattingstilbud i Narvik, som Arctic Dome i Narvikfjellet.
Bli bedre kjent med Narvik her.