CBIS 6322657
CBIS 6330841
CBIS 6322644
CBIS 6322646
CBIS 6322645
CBIS 6322649
CBIS 6322655
CBIS 6322650
CBIS 6322651
CBIS 6322648

Tromsøs kultur og historie med lokale guider

Tromsø Friluftsenter

Denne turen er utført av Tromsø Friluftsenter. Denne turen ærer de som æres bør: havet, naturen, folket som har gått før oss, all den deilige fisken og dens historie.
Vi er en familiebedrift fra Risvika på Kvaløya, som alltid har levd i pakt med naturen som kystbønder; vi drev med fiske og geitehold i fire slektsledd.
Nå ønsker vi dere velkommen hjem til oss, og byr på ekte Nordnorsk sjarm og gjestfrihet.

Med RIB-båt drar vi ut i det vakre og ville landskapet vi kaller hjem, et bittelite lokalsamfunn med 270 innbyggere. Denne bygda har et aktivt fiskemottak, som har tatt imot fisk i over 100 år, og dere får se og høre om livet her ute, om fiske og tørrfiskproduksjon. De små fiskebåtene er lett å få øye på; idyll og tradisjon hånd i hånd.

Etter dette innblikket i vår hjørnesteinsbedrift får dere bli med til vår gamle gård, idag et rolig sted, men som engang i tiden var geitegård. Mye slit har blitt lagt ned for å få en slik velholdt gård. Her kan dere fritt vandre mellom små bergknauser, gamle bygg og havet, med en vakker liten strand. Dere får komme inn i en av våre to lavvuer (små trebygg laget etter samisk tradisjon), varme dere ved bålet og få en kopp kaffe eller te. Det finnes knapt noe skjønnere etter en slik tur enn å kunne stirre inn i flammene, og kanskje ha en rolig samtale rundt bålet.

Etter å ha styrket oss på kaffe går vi igjen ombord, og stevner båten inn mot Tromsø igjen. Og når dere vel er i havn er dere ønsket velkommen inn på restauranten Full Steam som er spesialister i tradisjonsmat fra området. De holder til i en gammel brygge i Tromsøs havn, så scenen er satt for å få en smakfull og interessant guidet tur om produkter laget av torsk. På denne måten blir sirkelen sluttet; dere har opplevd naturen fisken kommer fra, sett et lokalsamfunn tuftet på fiskeri, lært om videreforedlingen og eksporten, og til sist; få en smakebit av lokale produkter.
Full Steam tilby våre gjester et generøst avslag om man ønsker å innta et måltid basert på de lokale herligheter som er i sesong når dere er her.

Denne turen ærer de som æres bør: Havet, naturen, folket som har gått før oss, all den deilige fisken og dens historie.


Avgangstid og sted: kl. 11:00 ved Clarion Collection Hotel With
Inkludert: Transfer med RiB, guide, flytedress, smaksprøver av sjømat, varm drikke
Varighet: 3,5 timer
Antall deltagere: 2-30
Vanskelighetsgrad: Lett

Address: Kvaløyvågveien 667, 9103 Tromsø
Phone: +4790751583
Email: