Fiske i Tromsø
©Pukka Travels

Fiske i Tromsø

Fiske i Norge har vært en del av kulturen i over 1000 år, og er det fortsatt for mange. Nord-Norge har et rikt hav og Tromsø er den største fiskerikommunen i Troms, i tillegg til å være en av de største i Norge. På 1800-tallet ble Tromsø et naturlig utfartssted for polare ekspedisjoner og vinterfangst av sel, hval og isbjørn. Byen ble kjent som «porten til ishavet». 

Omgitt av hav og nærhet til elver og fjellvann, er Tromsøregionen et spennende sted for fiske i Norge. Dra på laksefiske i Målselva under midnattssolen om sommeren, eller dra på havfiske i ishavet på vinteren. Mulighetene er mange!

Fjord og havfiske

Som du vet er fiske en del av den lokale livsstilen i Nord-Norge. På havna i Tromsø finner du et bredt utvalg av fiskebåter som tar deg med ut på havet sommer og vinter. Fisk torsk, sei, makrell, kveite og hyse på havet utenfor Tromsø. Om du drar på guidede fisketurer kan du være sikker på å finne de beste stedene for havfiske og du vil så og si alltid være garantert fisk. Naturopplevelsen er ofte verdt turen i seg selv, og i tillegg til frisk sjøluft, vind og vær (avhengig av sesong) kan du være heldig å se både havørn og niser. Om vinteren er det «blåtime» i Tromsø når solen går ned, og et perfekt tidspunkt for havfiske. Det sies at jo kaldere havet er, jo større er fisken.. Om sommeren kan du dra ut på fjorden og fiske under midnattssolen.

Ferskvannsfiske

Sesongen for ferskvannsfiske er om sommeren (fra mai – september), men det er mulig å isfiske om vinteren når vannet fryser. Ørret, røye og gjedde er vanligst å fiske i Nord-Norge, i tillegg til laksefiske i elvene. Du finner elver og fjellvann i hele Tromsøregionen, både langs veien og opp i fjellene. Om sommeren er det populært å dra på telttur og fiske i lyse netter. Om vinteren anbefaler vi å dra på guidede isfisketurer om du er ukjent i regionen slik at du er sikker på å gå på trygg is.  

Målselva er verdenskjent for laksefiske og elva strekker seg gjennom Målselv kommune, ca. 1,5 time fra Tromsø. Fiskesesongen varer fra midten av juni til sent i august.
 

Utforsk og book fisketurer

Derfor kan du trygt bestille ditt neste eventyr via Visit Tromsø:
  • Du kan fritt kansellere bookingen inntil tre dager før turen finner sted. 
  • Vi har prisgaranti. Det er ikke er dyrere å booke gjennom oss enn via våre samarbeidspartnere direkte.
  • Vi er den eneste offisielle Turistinformasjonen i Tromsø-regionen, og våre samarbeidspartnere er seriøse aktører som leverer opplevelser av høy kvalitet.  
  • Et eventuelt overskudd utbetales ikke til eierne av selskapet, men går tilbake til vårt arbeid med destinasjonsutvikling i Tromsø-regionen. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle reisemålet i en bærekraftig retning, som spiller på lag med naturen og lokalsamfunnet.  Vi streber alltid etter å være et godt vertskap for våre gjester.  
     
Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>