Mann ved Segla på Senja
©Kari Schibevaag

Eventyrøya Senja

Bare et par timers kjøretur fra Tromsø, eller med båt, ender du opp på eventyrøya Senja. Her kan du følge nasjonale turistveier omringet av natur i verdensklasse. Senja har i de seneste årene blitt mer og mer populær. Her finner du bratte fjelltopper med magisk utsikt, frisk luft og klart vann med hvite strender. Senja er Norges nest største øy og tilbyr kyst- og innenlands aktiviteter som kajakk, dykking, hundekjøring og guidede turer gjennom kultur-landskapet.

Turer

Segla har blitt et ikonisk Instagram-fjell med spektakulær utsikt. Det er heller ikke en altfor tung tur å ta. Start ved parkeringsplassen i Fjordgård og følg de markerte løypene. Andre fjell som er verdt et besøk er Husfjellet, Lonketind og Dronningruta på Senja. Ånderdalen nasjonalpark har trær som er over 600 år gamle, samt uberørt natur og stier. En del av å oppleve Senja er å besøke Dyrøy. Dyrøy ligger mellom øya og fastlandet. Her vil du få opplevelsen av ekte norsk natur, alt samlet på et sted. Anbefalte turer er Børringen og Dyrøygommen. Husk å ta forhåndsregler før du drar ut på tur. Les mer på www.varsom.no

Nasjonale turistveier

Veier som snirkler seg mellom bratte fjell og fjorder med krystallklart vann, tar deg til forskjellige steder lang turistveien. I Bergsbotn kan du gå ut på en 44 meter lang plattform med nydelig panoramautsikt. I Ersfjordstrand kan du bade fra hvite sandstrender, og til og med besøke gull-toalettet, som er en attraksjon i seg selv. Midt i Øyfjorden ligger Husøy. I det lille fiskersamfunnet bor bare et par hundre innbyggere. Kjør til Tungeneset og gå på gangbanen bygd i sibirsk lerk som leder ut over svabergene med utsikt til Nordsjøen i vest og den sylskarpe fjellrekken Okshornan i nord.

 

Bli bedre kjent med Senja her. 

 

  • Senja er den nest største øyen i Norge og med sitt varierte landskap blir det ofte kalt «Norge i miniatyr»
  • I 2020 skal de 4 kommunene på Senja slås sammen til en (Torsken, Berg, Tranøy og Lenvik)
  • Kommunen vil da bestå av 15 000 innbyggere 
  • Fiskeri- og havbruk er dominerende næringer på Senja
Utforsk aktiviteter og overnattingssteder på Senja
Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>