Senja tidlig på vinteren, på Hesten med utsikt mot Segla

Eventyrøya Senja

Bare et par timers kjøretur fra Tromsø, eller med båt, ender du opp på eventyrøya Senja. Her kan du følge nasjonale turistveier omringet av natur i verdensklasse. Senja har i de seneste årene blitt mer og mer populær. Her finner du bratte fjelltopper med magisk utsikt, frisk luft og klart vann med hvite strender. Senja er Norges nest største øy og tilbyr kyst- og innenlands aktiviteter som kajakk, dykking, hundekjøring og guidede turer gjennom kultur-landskapet.

Turer

Å gå på tur på Senja er en flott opplevelse, med et godt utvalg av stier som passer for alle nivåer. Enten du søker en avslappende spasertur langs kysten for å se fjordene og de hvite sandstrendene, eller mer krevende fjelltur med panoramautsikt, byr Senja på et mangfoldig landskap. Med sin uberørte villmark og mange stier, er Senja et paradis for turgåere hvor du kan nyte den vakre nordnorske naturen.

Segla har blitt et ikonisk Instagram-fjell med spektakulær utsikt. Det er heller ikke en altfor tung tur å ta. Start ved parkeringsplassen i Fjordgård og følg de markerte løypene. Andre fjell som er verdt et besøk er Husfjellet, Lonketind og Dronningruta på Senja. Ånderdalen nasjonalpark har trær som er over 600 år gamle, samt uberørt natur og stier. En del av å oppleve Senja er å besøke Dyrøy. Dyrøy ligger mellom øya og fastlandet. Her vil du få opplevelsen av ekte norsk natur, alt samlet på et sted. Anbefalte turer er Børringen og Dyrøygommen. Husk å ta forhåndsregler før du drar ut på tur. Les mer på www.varsom.no. 

Nasjonale turistveier

Veier som snirkler seg mellom bratte fjell og fjorder med krystallklart vann, tar deg til forskjellige steder lang turistveien. I Bergsbotn kan du gå ut på en 44 meter lang plattform med nydelig panoramautsikt. I Ersfjordstrand kan du bade fra hvite sandstrender, og til og med besøke gull-toalettet, som er en attraksjon i seg selv. Midt i Øyfjorden ligger Husøy. I det lille fiskersamfunnet bor bare et par hundre innbyggere. Kjør til Tungeneset og gå på gangbanen bygd i sibirsk lerk som leder ut over svabergene med utsikt til Nordsjøen i vest og den sylskarpe fjellrekken Okshornan i nord.

Bli bedre kjent med Senja her.

Hvordan reise mellom Tromsø og Senja

Mange velger å kombinere pulserende byliv i Tromsø med den naturskjønne eventyrøya Senja. Men hvordan kommer man kommer seg fra Tromsø til øya med de spisse fjell og sin forlokkende kystlinje? Her finner du våre tips til hvordan du kan reise mellom Tromsø og Senja.

Raske fakta

  • Senja er Norges nest største øy, og med sitt varierte landskap omtales den som "Norge i miniatyr".
  • Kommunen består av omtrent 15 000 innbyggere.
  • Fiskeri- og akvakultursektoren er dominerende på Senja.
  • Øya er kjent for sine utmerkede fiskemuligheter, og den tiltrekker sportsfiskere fra hele verden som kommer for å fange blant annet torsk, kveite og laks.
  • Senja har en rik vikinghistorie, med arkeologiske funn og gamle ruiner som kan spores tilbake til vikingtiden. Dette gjør det til et ideelt sted for å utforske norrøn historie og kultur.

Utforsk aktiviteter og overnattingssteder på Senja

Selected filters: