Nordlys i Tromsø

©
Vegard Stien
Nordlys over Tromsø

Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. Dette betyr at det alltid vil være gode sjanser for nordlys, uavhengig av solens sykluser. Den beste tiden å se nordlyset på er fra september til april.

Vi tilbyr over 80 forskjellige nordlysturer som vi har delt inn i kategoriene "jakt" eller "opplevelse". På nordlysjakt kan du måtte kjøre i flere timer, men her er hovedmålet å finne Aurora, og guidene våre tar deg dit. En nordlysopplevelse kan utføres i bil, båt, med hundeslede eller med overnatting inkludert. Her får du en kveld eller natt fylt med opplevelser i nordlyssesongen.

Se nordlysvarsel for Tromsø her.

Nordlys inspirasjon og informasjon

Av alle naturfenomener er kanskje nordlyset det som fasinerer oss mest. Når himmelen fylles med grønne stråler av lys i en rolig eller vill og magisk dans, mister man fort følelsen av tid og sted og dras mot et øyeblikk av uendelighet. En slik opplevelse sitter festet for livet, og derfor er det å se nordlyset for mange mennesker blitt en drøm som må oppfylles i løpet av livet.

Som mange naturfenomener er nordlyset omskiftelig og uforutsigbart: Når og hvor er spørsmål som alle nordlyselskere ønsker svar på. Det krever både kunnskap, tid og tålmodighet for å legge til rette for at drømmen om å se nordlyset blir virkelig. 

Dette naturfenomenet kan observeres fra september til april, avhengig av værforhold og solens aktivitet. Hvis himmelen er klar kan det være mulig å se nordlyset rett over byen. Om du flyr til Tromsø kan du også være heldig å se nordlyset fra flyet. For å øke sjansene dine anbefaler vi å delta på en tur for å komme seg vekk fra lysene i sentrum. 

Book nordlysturer her
Selected filters:
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>