Portrettbilde av reiselivssjef Lone Helle

Varmt velkommen til Tromsø

Velkommen til Tromsø – en av Norges mest attraktive kurs- og konferansebyer. Her tilbys spennende overnattingsmuligheter, spisesteder i verdensklasse og topp moderne fasiliteter. Utenfor konferanselokalene står kultur- og naturopplevelsene i kø for å sikre gjestene gode opplevelser..

Til tross for sin beliggenhet på nesten 69 grader nord er Tromsø overraskende lett tilgjengelig, med daglige internasjonale og nasjonale flyvninger. Flyplassen er dessuten under utvidelse, og skal i årsskiftet 2023/2024 kunne ta imot tre ganger så mange passasjerer.

I tillegg til god tilgjengelighet er det mange grunner til å velge Tromsø til møter, konferanser, kongresser og arrangement. Tromsø Convention Bureau et nettverk organisert i Visit Tromsø, er satt sammen av overnattingssteder både i sentrum og i Tromsø-regionen, DMC'er, aktivitetstilbydere, og transport- og logistikkleverandører. Aktørene har høy grad av profesjonalitet, og lang erfaring innen møtesegmentet. Sammen jobber vi for å gi kundene de beste opplevelsene, og for å styrke Tromsø som en internasjonal møteby.   

Også utenfor konferanselokalene har Tromsø mye å by på, enten du ønsker utendørsopplevelser i den naturskjønne Tromsø-regionen, eller om du vil utforske byens kultur- og byliv. Det tilbys flust av festivaler, attraksjoner, museer, shopping og ikke minst utesteder og restauranter – mange restauranter. Gjerne med lokalproduserte godsaker på menyen. Og ja, det finnes godt lokalt øl og masse god kaffe.

Nordlys fra hotellvinduet?

Kommer du til Tromsø i perioden september til april kan du oppleve nordlyset. Du kan jakte på lyset med blant annet hundespann, reinsdyrslede eller snøscooter. Er du heldig ser du nordlyset fra hotellvinduet - midt i Tromsø sentrum. Eksotisk er bare forbokstaven.

På sommerstid, fra slutten av mai til slutten av juli, bader vi i midnattssol - en flott årstid for utendørsaktiviteter. Fjellene venter på deg i umiddelbar nærhet til byen, med garantert god utsikt. Tromsø-regionen er et eldorado for friluftsliv, som kajakkturer, fisketurer og fjordsafarier.

En utpreget grønn profil

Mange av leverandørene i Tromsø er miljøsertifiserte og tar aktivt miljøansvar hver eneste dag. Tromsø er dessuten et av Norges bærekraftige reisemål, og vi jobber kontinuerlig for å minimere turismens negative påvirkning på omgivelsene. Vi har utviklet retningslinjer for å ta vare på naturen og lokalsamfunnet, Tromsø Cares, slik at du kan ta bærekraftige valg.

Trenger du råd og tips?

Visittromso.no/tromso-convention-bureau finner du all informasjonen du måtte trenge om Tromsø som møteby. Kontakt Tromsø Convention Bureau for kostnadsfrie, uforpliktende råd og assistanse dersom du vurderer Tromsø som din destinasjon. Vi har lokalkunnskapen, og i samarbeid med vårt nettverk hjelper vi gjerne i planleggingen.

Vi håper du vil legge ditt neste møte nettopp hit, til den arktiske hovedstaden på 69 grader nord.

Varmt velkommen!

Lone Helle
Reiselivssjef
Visit Tromsø Region AS