Utsikt utenfor Harstad i nordlys
©Stian Klo

Historiske Harstad

Midt i Nord-Norge og rett ved porten til Vesterålen og Lofoten, ligger Harstad. Regionen tilbyr naturopplevelser året rundt i, enten i fjellet med storslagen utsikt eller i skjærgården hvor du kan vandre, sykle eller padle. I Harstad kan du også enkelt kombinere by og kulturliv med flotte naturopplevelser.

 

Kultur

Dra tilbake i tid og besøk Trondenes Kirke i skjærgården. Verdens nordligste middelalderkirke ble bygd i 1250 og har dermed spor tilbake til vikingtiden. Steinkirken ligger stødig i havgapet med gotiske detaljer som møter røff natur. Strategisk plassert på Trondenes med utsikt mot Grytøya, Andøya, Senja og Andørja står Adolf kanonen. Dette er den eneste gjenværende store tyske kanonen fra andre verdenskrig. På sommeren er det faste omvisninger med start i bunkeren under kanonen, opp i tårnet og utskytningsmekanismen, før man til slutt ender opp ved det 21 meter lange løpet. Om du ønsker nyere kulturopplevelser kan du besøke Kulturhuset i Harstad hvor det settes opp eventer og konserter gjennom hele året. Beliggenheten ved skjærgården gjør arrangementene ekstra minneverdige. 

Utendørs

Harstad tilbyr byliv med shopping og restauranter, men det er også her gode muligheter for vakre naturopplevelser og utendørsaktiviteter. Harstad Turlag har merket flere ruter og områder i og rundt Harstad, både for nybegynnere og rutinerte vandrere. Fra Folkeparken kan du gå opp til Keipen eller andre fjelltopper i området. I skjærgården er det gode muligheter for øyhopping med sykkel. Sykkel & Motor leier ut sykler og el-sykler. B&B touring tilbyr også skjærgårdssafari hvor du kan oppleve fuglefjellene langs kysten, havørn, og spekkhogger og knølhval om du er heldig. 

Familie

Å reise med familien til Harstad er et klokt valg. Her fokuseres det på velværet til barn og barnefamilier, og flere aktiviteter og tilbud er lagt opp for nettopp dette. I Folkeparken er det friluftsaktiviteter for barn som vandring, sykling, fisking og bading. Store naturområder gir muligheter for mye lek og moro! I Harstad kan du også bade – i fjellet! Under byen ligger nordens mest spennende badeland, Grottebadet. Ta med familien på svømming, lek eller avslapping. Et par timer kjøring fra Harstad ligger også Polarparken med ulv, elg og bjørn i naturlige omgivelser. 

 

  • Harstad er den nest største kommunen I Tromsø basert på innbyggertall. I 2017 var det 24 820 innbyggere i Harstad 
  • Store deler av Harstad ligger på Hinnøya som er den største øya i Norge 
  • Universitet i Tromsø har også campus i Harstad hvor du kan studere alt fra sykepleier til lederskap 
     
Partnere i Harstad
Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>