Utsikt over Lyngenfjorden

Majestetiske Lyngenfjord

Ta kjøreturen gjennom naturskjønne omgivelser til Lyngen - en perfekt arktisk roadtrip. Om du er glad i ekstremsports-aktiviteter med venner, eller ønsker å oppleve friske og morsomme aktiviteter med familien, har Lyngen alt. De spisse fjellene som strekker seg opp langs fjorden, blå isbreer og ville naturopplevelser forbauser stadig våre gjester. Regionen har også bygd seg opp et navn innenfor kulturelle opplevelser, slik som musikkfestivalen Riddu Riđđu.

Turer

Lyngen byr på fantastiske fotturer i Lyngsalpene. Turgåere kan utforske ulike landskap, fra daler og innsjøer til krevende fjelltopper. Dette er en førsteklasses destinasjon for friluftsentusiaster som ønsker å oppleve den naturlige skjønnheten i Nord-Norge.

En av de mest populære turene er til Blåisvatnet for å nyte utsikten over det intense blå vannet, omringet av høye fjell og vill natur. Om du ønsker å gjøre noe litt utenom det vanlige, anbefaler vi et besøk til Gorsa brua som strekker seg 153 meter over Sabetjohk dalen. Jiehkkevárri er den høyeste toppen i Lyngsalpene. Dette er en krevende, men givende tur for erfarne turgåere, som gir imponerende utsikt over fjordene og de omkringliggende fjellområdene.

Kultur

Ta med familie eller venner til en av Nord-Norges museum på Storslett, i Lyngen, Skibotn eller Kåfjord. Her kan du lære mer om nord-norsk og samisk kultur. På Seppalatunet kan du bli bedre kjent med kjente polar ekspedisjoner og polfarere.

Ekstrem

Lyngsalpene er verdt et besøk bare for utsiktens skyld, men ski-opplevelser og turer er også populært om du er glad i ekstremsport. Lyngenfjord tilbyr guidede turer over Steindalsbreen, samt ski-turer nedover uberørte fjellsider, isklatring og mange andre spennende aktiviteter. Husk å ta forhåndsregler før du drar ut på tur. Les mer på www.varsom.no

Les mer om eventyr i Lyngenfjord her.

Raske fakta

  • Navnet Lyngen kommer fra fjorden med samme navn og kommer fra det norrøne ordet logn som betyr “stille” eller “rolig”.
  • Lyngen har omtrent 3 000 innbyggere.
  • De berømte Lyngsalpene strekker seg over Balsfjord, Lyngen, Storfjord og Tromsø. Det høyeste punktet er 1834 meter over havet.

 

 

Utforsk aktiviteter og steder å bo i Lyngen

Selected filters: