Yellow car on snowy winter roads
©Hertz

Veiforhold i Tromsø og regionen

Veiforholdene i Nord-Norge kan være veldig annerledes enn resten av Norge. I nord er det lange avstander mellom byer og tettsteder, og det er mange smale veier som ofte følger fjordene i kystområdene.

Oppdatert informasjon om veier og kjøreforhold finnes på www.vegvesen.no.

Du kan også få opplysninger om veiforhold ved å ringe 177 (fra norsk telefon) eller +47 815 48 991 (fra utenlandsk registrert telefon).

Vinter 

Kjøring på egen hånd om vinteren har blitt en stadig mer populær måte å jakte nordlyset på. Se til at bilen er utstyrt med vinterdekk, og kjør etter forholdene. Vær og føre kan skifte fort.

Tips: 

  • Hold god avstand til kjøretøy foran deg.
  • Senk farten i svinger og kryss.
  • Ha med ekstra vinterklær i bilen i tilfelle du blir stående fast.
  • Ha med en liten spade i tilfelle du blir stående fast i en snøfonn.
 
Sommer

Sommeren er en utmerket tid for kjøring på egen hånd. Forsommeren (mai og begynnelsen av juni) er det imidlertid fortsatt mulig å få noen snøbyger på fjellovergangene. Denne snøen vil vanligvis smelte i løpet av få timer, men vær forberedt på å måtte vente før du kan passerer slike steder. I noen områder kan det også være en god del sommertrafikk i form av bobiler og campingvogner, så beregn god tid og vær tålmodig! Veiene i nord er som regel smale og svingete, så sørg for å gjøre eventuelle forbikjøringer på oversiktlige strekninger.

Tips:

  • Vær forsiktig ved kjøring i tunneler på varme, solfylte dager. Reinsdyr og sauer vil ofte gå inn i tunnelåpningene for å finne et kjølig sted å slappe av.
  • Det er sol og lyst hele døgnet fra slutten av mai til slutten av juli, og det er ofte fristende å kjøre langt og lenge. Sørg for at du tar nok hvile. Stopp opp for å sove dersom du blir sliten.
  • Når du kjører utenfor hovedveiene, vær oppmerksom på at det særlig om våren kan være skader i veidekket som følge av smelting.