Par på fjelltur i Målselv
©Vegard Stien

Balsfjord, Målselv og Bardu

Bare et par timers kjøretur fra Tromsø ligger kommunene Balsfjord, Målselv og Bardu. Disse tre vakre stedene byr på urørt villmark og store naturopplevelser, året rundt. 

Målselv er kjent for sitt gode laksefiske, sine flotte skimuligheter og et utvalg av autentiske nord norske og samiske kulturopplevelser.

I Bardu finner du uendelige nasjonalparker med storslåtte fjell og isbreer, og verdens nordligste dyrepark, Polar Park.

Balsfjord er kommunen med to majestetiske fjorder, attraktive toppturmuligheter, spektakulær utsikt fra toppene og populære Malangen Resort. 

Alle tre destinasjonene byr på aktiviteter som hundekjøring, fiske, skiturer, kajakk, fotturer og magiske nordlysaktiviteter, året rundt.  

Velkommen til oss! 

Les mer om Balsfjord, Målselv og Bardu

Om Balsfjord og Malangen

Balsfjord er nærmeste kommune til Tromsø og består av majestetisk natur og to fjorder: Selve Balsfjord og Malangsfjorden (Malangen). I området er det et bredt utvalg av aktiviteter, attraksjoner og tjenester for besøkende hele året.
 

Vinteraktiviteter

Hundekjøring

Hundekjøring er en must-do opplevelse for mange som besøker Tromsø-regionen. Tre ulike steder tilbyr å kjøre hundespann inn i villmarken: 

Jakt på nordlyset

Å se nordlyset er blitt veldig populært hos gjester fra hele verden. Flere aktører tilbyr ulike måter å oppleve nordlyset på, fra jakt til besøk i egne nordlys-leirer. 

Samisk kultur og kjøre reinslede

Samer er en urbefolkning som har vært i arktisk i tusener av år. I deres kultur er reinsdyret essensielt, både som transportmiddel og som en kilde til mat. Disse tilbyr reinkjøring eller reinsdyrbesøk:

Scootersafari

Den moderne formen for transport er snøscooter. På denne måten kan man bevege seg raskt gjennom naturen, på merkede løyper. Tilbydere:

Toppturer og skigåing

Troms fylke har flere lokalisasjoner som gir fantastisk utgangspunkt for toppturer. Lyngen er allerede verdenskjent, men også områder som Tamokdalen og Malangen har økende popularitet. I Malangen er det en rekke fjell som gir den perfekt kombinasjon av utsikt mot havet og moderat krevende nedfart. Les mer om Malangen Resort og de syv toppene her.

Sommeraktiviteter

Sjøaktiviteter

Malangen Resort tilbys utleie av fiskebåter med utstyr, SUP-board og kajakker. Det er også tilgjengelig å leie vannscootere, for å teste farten ute på Malangsfjorden.

Turløyper

Balsfjord og Malangen har et stort nettverk av turløyper, tilrettelagt og fritt tilgjengelig for alle som ønsker å komme seg ut i uberørt natur. 

Høstaktiviteter

Høsten i Nord-Norge er noe for seg selv. I brytningen mellom et overveldende grønt landskap som går over i høstfarger av rødt og gult er overveldende vakkert. Både høsting av bær, gåturer i fjell og mark og komme seg ut på havet er opplevelser som gir en ekstra dimensjon om høsten. Les mer om høstaktiviteter på Malangen Resort.

Bespisning og overnatting

Malangen Resort her lokalisert ved sjøkanten av Malangsfjorden, og har både a la carte restaurant og en rekke ulike overnattingsalterantiver. Her kan gjester booke hytter, rorbuer og hotellrom, og stedet tilbyr en rekke aktiviteter til sine gjester. Menyen til restauranten er variert, og med fokus på arktiske råvarer.

Vollan Gjestestue er en institusjon i Balsfjord, og har servert mat til lokale og reisende i over 80 år. Lokalt forankret og tradisjonell norsk mat serveres, og stedet har også hotellrom tilgjengelig.

Attraksjoner

Aursfjordsaga

Ble bygget I 1796, av Ingebrigt Eliassen fra Malangen. 
Problemet var bare at saga var bygget på proprietæren (landeierens) jord, og ikke før i 1818 fikk han bevilgning for full drift på saga, og det av selveste svenskekongen. Etter noen år med forfall, begynte Arne Pedersen i 1977 det møysommelige arbeidet med å rekonstruere saga. I dag er saga en av Skandinavias mest sjeldne byggverk plassert i Malangen.

Helleristninger på Tennes

Bergkunsten i Balsfjord ble laget av jeger-fiskere for 7000 – 4000 år siden. Feltet er tilrettelagt (rullestolvennlig) med gode gangstier og belysning. 

Malangen kirke

En langkirke fra 1853, plassert på Mortenhals i Malangen. Byggverket er av tre, og har 280 plasser. Kirken ble i sin tid tegnet av bygdefolket selv.

Balsfjord kirke

En langkirke fra 1856, lokalisert på Tennes. Byggverket er av tre, og har 400 sitteplasser. Kirken er hvitmalt, med nygotisk stil og et aksialt plassert tårn i vest som gir kirken sitt særpreg.

 

 

 

Om Målselv

En snau times kjøring fra Tromsø tar E6 deg sørover til Målselv. Med dype skoger, urørt villmark og høye fjell byr Målselv på opplevelser året rundt. Her får du utmerkete fiskemuligheter i elver og vann, flust av toppturmuligheter, alpinanlegg som passer for alle, samt fascinerende innblikk i nord-norsk og samisk kultur. Med trange elvekløfter og åpne vidder byr Målselv på det typiske nord-norske innlandslandskapet. Bli med på aktiviteter som hundekjøring, scooterkjøring, elgsafari og reinsdyrmating.  
 

Fiske

Målselvfossen er en av Norges beste steder for laksefiske og har vært populær i århundrer. Landskapet er spektakulært, og kan lett ta pusten fra deg. Vær oppmerksom på at du må ha fiskekort hvis du skal fiske i elven. Du trenger derimot ikke fiskekort for å besøke den flotte Målselvfossen, eller går langs elven på en av de mange turstiene. På sommerstid er elven som utendørs «badeland», så det gjelder å ta med seg badetøy.

Natur og dyreliv

Øvre Dividal nasjonalpark ligger ved grensen til Sverige. Uberørte sletter og nydelige fjellpartier lar deg bli kjent den norske faunaen. Er du ekstra heldig, møter du ville dyr som elg og reinsdyr, beitende blant nasjonalparkens storslagne landskapsformasjoner.

Ski

Målselv fjellandsby er åpen sommer og vinter, og byr på fine tur og ski-muligheter. Om du vil tilbringe flere dager her er det en rekke hytter og leiligheter til leie. Slalåmbakkene er åpne på vinterstid, og alt av utstyr kan leies på stedet. Panorama-utsikten over Målselvdalen er alene verdt en tur opp til fjellandsbyen.

 

Om Bardu

Bardu er en naturskjønn kommune i Troms og Finnmark fylke, omtrent 2 timer med bil fra Tromsø. Med hele tre flyplasser, Tromsø, Evenes og Bardufoss innen rimelig reisevei, er Bardu godt tilgjengelig. 

På grunn av sine store utmarks- og fjellområder er Bardu kommune betegnet som en villmarkskommune. «Kvalitet og trivsel i friske omgivelser» er kommunens motto og trenger ikke ytterligere forklaring. Her står naturopplevelsene i kø, hele året.  

To storslåtte nasjonalparker ligger i Bardu, Rohkunborri og Øvre Dividalen, og innbyr til turer i naturskjønne omgivelser. Med sine høye fjell og isbreer, er dette er noen av Norges mest avsidesliggende områder. Ikke overraskende er Bardu perfekt for friluftsliv som jakt- og fiske, for den som er interessert i det.

Lyset i polarnatten, den bitende kulden og dansende nordlys på vinterstid står i sterk kontrast til lange sommernetter under midnattssolen. 

Polar Park Arctic Wildlife Centre er lokalisert i Bardu. Parken er verdens nordligste dyrepark og hjem til flere av Norges største rovdyr. Her får du hilse på bjørn, ulv og gaupe, samt hjort, elg, rein og moskus.

Utforsk aktiviteter i Balsfjord, Målselv og Bardu

Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>