Par på fjelltur i Målselv
©Vegard Stien

Ville og vakre Målselv

Bare en snau times kjøring fra Tromsø følger E6 sørover gjennom Målselv. Fra veien og videre inn i dypere skoger eller opp på fjell og topper, kan Målselv tilby naturskjønne opplevelser både vinter og sommer. Målselv er en villmarksperle med fine turmuligheter og stier både i skog og lengre opp i fjellene. Her er gode fiskemuligheter både i elver og vann, bading i kulper (også ikke langt utenom allfarvei), toppturer på ski, skibakker og opplevelser av nord-norsk og samisk kultur. Med trange elvekløfter og åpne vidder kan Målselv by på det typiske nord-norske innlands-landskapet. Varmt eller kaldt, Polarbadet er alltid åpent med flere innendørs svømmebasseng, kafé, stupebrett etc. Sommer og vinter vil du også kunne gjøre aktiviteter som hundekjøring, scooterkjøring, elgsafari, reinsdyrmating og mye mer. 

 

Fiske

Målselvfossen er en av Norges beste steder for laksefiske og har vært populær i århundrer. Utsikten og stemningen rundt Målselva er spektakulær på sommerstid. Vær oppmerksom på at du må ha fiskekort om du ønsker å fiske i elven. Du kan også besøke Målselvfossen uten å fiske. Her er fine turløyper langs elven og utendørs badeland på sommerstid.

Natur og dyreliv

Dividalen nasjonalpark ligger ved den svenske grensen. Her er det uberørte sletter og nydelige fjellpartier hvor du kan bli kjent med den norske faunaen og, om du er heldig, få øye på ville dyr. Om du vil være sikker på at du opplever nærkontakt med dyr som ulv, gaupe og bjørn, anbefaler vi deg å besøke Polar Zoo i Bardu. Her kan du bli med på ulvemating og se elg, moskus og mer. Polar Zoo tilbyr også aktiviteter som buldring og slakk line, og er populært for både store og små.

Ski

Målselv fjellandsby er åpen sommer som vinter, med fine tur og ski-løyper. Du kan leie hytter eller leiligheter om du ønsker å tilbringe flere dager her. Slalåmbakkene er åpen vinterstid og alt av utstyr kan leies på stedet. Panorama-utsikten over Målselvdalen er alene verdt en tur opp i fjellandsbyen.

 

  • Målselv er en livlig kommune som fikk sine første innbyggere i 1788. Flere innvandret fra Gudbranddalen og Østerdalen.   
  • Det bor 6672 mennesker i Målselv (tall fra 2. kvartal av 2019)
  • Målselv består av store skog- og fjellområder 
  • Du kan fly fra Oslo til Bardufoss Lufthavn
Utforsk aktiviteter i Balsfjord, Målselv og Bardu
Selected filters:
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

This page will be updated

This page will be updated.

This page will be updated.