Går på tur med sykkel i Telegrafbukta i Tromsø

Her finnes offentlige toaletter i Tromsø-regionen

Å holde Tromsø rent og innbydende er et felles ansvar. Ved å benytte offentlige toalettene og ikke etterlate søppel i naturen, viser vi respekt for miljøet og hverandre. 

Enten du er i Tromsø sentrum eller utforsker den naturskjønne regionen rundt byen, finnes det toaletter strategisk plassert nær populære turistattraksjoner, i parker, og langs turstier. Dette for å sikre at besøkende kan nyte sin tid utendørs uten ubehag.

Her finner du en detaljert oversikt over offentlige toaletter i kommunen.

Det er viktig å merke seg at denne oversikten ikke inkluderer informasjon om toaletter som tilbys av andre, som Statens Vegvesen, ulike organisasjoner eller private aktører.

Finner du ikke en do? 

Kommunen tilbyr dessverre ikke toalettfasiliteter overalt. Om du må benytte naturen som toalett, er det viktig å etterlate minst mulig spor. Velg et diskret sted langt fra stier og oppholdssteder, for eksempel bak en stein eller inne i et kratt. Grav et lite hull for det nødvendige, og begrens bruken av toalettpapir. Ta helst med deg papiret hjem igjen, så vurder å bære med en ekstra pose for dette formålet.

Om det ikke er noe sted å grave ned ditt fornødne må du ta med deg alt (les alt!) tilbake i posen. Det samme gjelder våtservietter, som absolutt ikke skal kastes i naturen.

Hjelp oss å sikre vi sikre at Tromsø forblir et rent og tiltalende sted å besøke og bo i!