Reis grønt

©
Vegard Stien
Dame foran foss utenfor Tromsø

Lurer du på hvordan du kan gjøre ditt besøk i Tromsø-regionen mest mulig bærekraftig? Spis kortreist mat, velg miljøsertifiserte overnattingstilbydere og aktivitetsleverandører, handle hos lokale butikker og følg retningslinjene for å ta vare på naturen. På disse sidene hjelper vi deg med å ta bærekraftige valg. God fornøyelse! 

Retningslinjer for å ivareta regionen vår

Grønne aktiviteter

Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Grønn overnatting

Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>

Reis grønt

De fleste av oss ønsker å redusere vårt klimaavtrykk og stadig flere reisende planlegger feriene sine rundt bærekraftige valg. De ønsker å benytte seg av miljøvennlige bedrifter og reiseruter der det er mulig. Reis Grønt symboliserer bedrifter og aktivitetsleverandører som har tatt et aktivt miljøansvar. Å ta vare på Tromsø-regionen gjennom bærekraftige og miljøvennlige valg er viktig for oss i Visit Tromsø. Vi er stolte av å ta del i Visit Norway sin sertifiseringsstandard for bærekraftig reiseliv Reis Grønt

Reis grønt

Hver gang du ser den grønne gresstusten på våre nettsider, kan du være trygg på at bedriften har en offisiell miljøsertifisering og sender deg til miljøvennlige produkter. Den grønne gresstusten hjelper deg å finne miljøsertifiserte aktiviteter og overnattingstilbud når du planer din ferie i Tromsø-regionen og Norge. Dette skal gjøre det lettere for deg å gjøre grønne valg.

Følgende sertifiseringer faller inn under "Reis Grønt":

Norsk Økoturisme, Svanen, Miljøfyrtårn, The Green Key, ISO 14001 og Blått Flagg. Både individuelt og samlet garanterer de for at de merkede opplevelsene følger strenge regler og retningslinjer. Disse kravene går utover det norsk lov krever. 

Norsk Økoturisme 

Denne sertifiseringen krever helhetlig, ansvarlig og miljøvennlig drift av virksomheten. For å oppnå denne sertifiseringen må bedriftene oppfylle 100 strenge kriterier innenfor internt miljøarbeid, natur- og kulturbruk. Det kreves også at bedriftene utøver godt vertskap og utfører aktiviteter som gir ny kunnskap. Bedriftene må også ha kunnskap om forvalting av naturen.

Ecotourism Norway

Svanen

Bedrifter som miljømerkes med Svanen må tilfredsstille strenge kriterier knyttet til energi- og vannforbruk, avfallssortering og bruk av kjemikalier. De må også stille strenge miljøkrav til sine leverandører av varer og tjenester. Du møter svanemerket hos restauranter og hotell- og overnattingsbedrifter. 

Nordic Swan

Miljøfyrtårn

En Miljøfyrtårn-sertifisert virksomhet er forpliktet til å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. For å sikre kontinuerlig forbedring må alle Miljøfyrtårn-virksomheter resertifiseres hvert tredje år. Visit Tromsø-Region AS er sertifisert med Miljøfyrtårn. 

Eco-lighthouse

Green Key 

Internasjonal miljøsertifisering, med anerkjennelsen GSTC Recognition, for hoteller, mindre overnattingssteder, camping og attraksjoner. Det stilles strenge krav innen blant annet avfall, energi, vann, innkjøp, uteområder, CSR og personalinvolvering. Standarden opprettholdes gjennom årlig resertifisering, grundig søknadsprosess, krav til dokumentasjon og regelmessige gjennomganger.

Green Key

ISO 14001

Sertifiseringen stiller krav til bedriftens miljøstyringssystem, og finnes hovedsaklig hos hoteller. Bedriften velger selv å konsentrere om de områder hvor miljøbelastningen er størst og hvor det er mest å hente på å gjøre en forbedring.

ISO_14001

Blått Flagg 

Miljøsertifisering for strender, marinaer og bærekraftige aktivitetsbåter, som er basert på strenge krav innen sikkerhet og service, miljøledelse, vannkvalitet og miljøinformasjon. At en strand, marina eller båt er tildelt Blått Flagg, er en forsikring ovenfor gjestene om at både omgivelsene og driften er ivaretatt på best mulig måte. 

Blue Flag