dog sledding

Hundekjøring i Tromsø

Text: Linn Blekkerud

Hundekjøring lar deg oppleve den nordnorske villmarken på en helt unik måte. Med vinden i ansiktet, bak vaggende hundehaler, får du kjenne på det vakreste av alt: arktisk stillhet.  

Selv om glade huskyer uler deg velkommen inn i hundegården, blir det stille med en gang bremsen på spannet blir sluppet opp. Nå skal polarhundene gjøre det liker aller best: å løpe!   

Å kjenne på hundenes kraft mens du glir gjennom det naturskjønne landskapet rundt Tromsø er en helt spesiell opplevelse. Mange blir overrasket over hvor fredelig det er. Men det kan også være actionfylt, helt avhengig av hva slags tur du velger. Visit Tromsøs aktivitetsleverandører tilbyr noe for enhver smak og fysisk form. De fleste turene innebærer at du kjører ditt eget hundespann – der en fører spannet, og en er passasjer. Profesjonelle guider gir nøye innføring i påseling og kjøreteknikk.  

Foretrekker du å sitte på med en guide er det også mulig. Det tilbys turer som er tilpasset familier, og noen av hundegårdene har valper som gjerne tar imot kos.  

Hundekjøring har lange tradisjoner i nord 

I gamle dager var hundekjøring en viktig transportmetode når varer skulle fraktes mellom bosetningene. I vår tid er hundekjøring er sport og livstil for mange lokale, og en populær aktivitet blant tilreisende. Flere av de som tilbyr turer til tilreisende er profesjonelle hundekjørere, som gjerne deler sine historier og lidenskap til sporten. Alaska huskyen er den vanligste trekkhunden. En rask og godlynnet hund, skapt for nordnorske forhold.  

Du trenger ikke vente på snøen…. 

De fleste tenker på hundekjøring som en typisk vinteraktivitet. Mange drømmer å se på nordlyset danse på vinterhimmelen fra sleden, hvor du sitter godt inntullet i varme klær og skinn. Nordlyssesongen, som strekker seg fra september til mars, gir gode muligheter for dette.  

Men du trenger du ikke vente på snøen for å bli med på hundekjøring. I sesongene uten snø tilbyr flere aktører hundekjøring med vogn på hjul. Hundene elsker å løpe – også på sommerstid.  

 

Uansett årstid er hundekjøring en uforglemmelig opplevelse. Du vil sitte igjen med et stort smil, kamerarullen full av bilder, og firbeinte venner for livet!  

Book din hundekjøring her

Derfor kan du trygt bestille ditt neste eventyr via Visit Tromsø:
  • Du kan fritt kansellere bookingen inntil tre dager før turen finner sted. 
  • Vi har prisgaranti. Det er ikke er dyrere å booke gjennom oss enn via våre samarbeidspartnere direkte.
  • Vi er den eneste offisielle Turistinformasjonen i Tromsø-regionen, og våre samarbeidspartnere er seriøse aktører som leverer opplevelser av høy kvalitet.  
  • Et eventuelt overskudd utbetales ikke til eierne av selskapet, men går tilbake til vårt arbeid med destinasjonsutvikling i Tromsø-regionen. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle reisemålet i en bærekraftig retning, som spiller på lag med naturen og lokalsamfunnet.  Vi streber alltid etter å være et godt vertskap for våre gjester.  
     
Selected filters:
<% formatOccasionDate(occasions.start) %> - <% formatOccasionDate(occasions.end) %>
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>