Fra den samiske utstillingen på Tromsø Museum
©June Aasheim

Samisk historie

Anbefalte steder og aktiviteter for å lære om samisk historie:
  • Norges arktiske universitetsmuseum (Tromsø Museum): Et fantastisk museum som forteller mye om samisk historie og kultur. Vi anbefaler å ta kontakt med museet og be om omvisning med fokus på samisk historie.
     
  • Ta en tur innom Senter for samiske studier på Norges arktiske universitet. UiT tilbyr 2 års masterprogram i Urfolksstudier. Det er også mange forskere som jobber med ulike samiske tema. Ta kontakt med Senter for samiske studier på forhånd og avtal et besøk på senteret.
Besøk en av aktivitetsleverandørene som tilbyr samiske opplevelser
  • Tromsø Lapland: Per Stian Sara driver Tromsø Lapland, og han har jobbet og formidlet samisk kultur og historie i en årrekke. Det er verdt å ta kontakt med ham og høre hvordan han jobber og formidler samisk historie og kultur til besøkende.
     
  • Tromsø Arctic Reindeer: Johan Isak Oskal driver Tromsø Arctic Reindeer Experience. Campen ligger bare 30 minutter fra Tromsø sentrum, og de har ca. 100 reinsdyr på campen om vinteren. Tromsø Arctic Reindeer Experience ble etablert for noen år siden, og har de har hatt mange gjester siden.