cbis:881961

Nordnorsk Vitensenter

Nordnorsk Vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelsessenter, med nesten hundre interaktive installasjoner, hvor alle – voksne og barn - kan leke, utforske og ha det gøy med realfag og teknologi.

Om oss

Vi har åpent nesten hver dag hele året fra klokken 11 til 16*

Utforsk Nordnorsk Vitensenters spennende interaktive utstilling som fordeler seg på fire temaer i tre etasjer; Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø i nord og Kropp og hjerne. Store deler av utstillingen til verdens eneste vitensenter nord for polarsirkelen gjenspeiler nordområdenes natur, næringsliv og forskning.

På Vitensenteret finner du også Norges største planetarium. I en kuppel på 360° oppstår følelsen av å være med ut i verdensrommet mens planeter, stjerner og galakser svever forbi. Nyt nordlyset under planetariumshvelvingen, som om du var utendørs. Planetariet var det første i verden til å vise nordlyset, filmet med time-laps-teknologi og gjør det fortsatt - men i dag er visningene full digitalisert. Nordlysfilmen spilles hver dag, hele året uavhengig av vær og årstid.

Lokalisert på campus til UiT – Norges arktiske universitet (holdeplass: UiT/Planetariet) rett over den arktiske botaniske hage. Busslinje 20, 21, 32 og 33/34 har hyppige avganger fra sentrum eller Giæverbukta. Parkering på universitetets utviste besøksparkeringsplasser (mot gebyr på ukedager mellom 7-17, gratis i helger og skoleferier).

Visste du at…
Vitensenteret også har en liten pausekrok med nydelig utsikt til Tromsdalstinden og fjellpanoramaet i øst. Her kan du ta en pust i bakken, nyte en is, en liten snack og selvfølgelig en kaffe. Alt dette får du kjøpt i Vitensenterbutikken, den store sulten kan vi derimot ikke stille – så det er lov å ta med matpakke. Vitensenterbutikken er liten men innholdsrik, her selges alt fra dinosaurer, engasjerende gjør-det-selv-sett, puslerier, hjernenøtter og de litt annerledes gavene til barn og voksne.

Prisene våre inkluderer inngang til Vitensenteret og planetariet.
Både film og besøk kan spesialtilpasses grupper og bedrifter.

* Eksakte åpningstider (i sommerferien, ved spesielle arrangementer etc. vil Vitensenteret ha utvidet åpningstid), detaljer som spilleplan for filmer, helgeprogram og annen relevant sesongbasert informasjon finner dere på vår facebook- eller hjemmeside

Åpningstider

10:00 - 17:00 hver dag til den 22.08

Kontakt

The Science Centre of Northern Norway
Phone: +4777 62 09 45
E-post: [email protected]
Web: http://www.nordnorsk.vitensenter.no
Hansine Hansens veg 17, 9019 Tromsø