People walking through the seal tunnel, a seal swimming by avove them
a marine creature
A magnifying glass window
Children studying the seals from the seal tunnel
Children studing the marine species in the aquariums
The seal Bella
A man receiving a seal kiss
Staff feeding the seals
Various items from the Polaria Shop
Cake and coffe from the Polaria cafe
From the Childrens Marine Lab
Drone foto of the Polaria building
Man taking a selfie with a seal in the background
The seal Bella
Various marine creatures in an aquarium
A starfish
CBIS 6560974
A marine specie
From the cinema at Polaria
CBIS 6560978

Polaria - En arktisk opplevelse

Polaria

I en særegen bygning som viser isblokker presset på land av det røffe havet i Arktis, finner du Polaria. Polaria ble opprettet i forbindelse med flyttingen av Norsk Polarinstitutt til Tromsø.
Gjennom kunnskapsbaserte utstillinger laget i samarbeid med forskere fra Framsenteret, vil Polaria speile noe av klima- og miljøforskningen som foregår i polarområdene.

Polaria er en oppdagelsesreise for hele familien. Er du nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side, er Polaria et perfekt sted å møte og forstå livet i Arktis.
Her opplever du blant annet seler, steinbit og bittesmå haier på nært hold, og får kjenne og føle på forskjellige arter som beveger seg på kryss og tvers langs havbunnen.

Selbassenget og akvariet I vårt selbasseng bor fire lekne seler som trener flere ganger om dagen. I akvariedelen finner du de fleste fiskeartene og skalldyr i vårt polare strøk, sammen med den arktiske floraen (plantelivet) under vannet.

Panoramakinoen Vår unike panoramakino viser filmer av noen av de mest spektakulære fenomenene i naturen i nord, og i utstillingsområdet før og etter kinobesøket kan du fordype deg i kunnskap om Arktis.

Utstillingene Polaria er et utstillingsvindu for polar forskning fra FRAM-senteret vegg i vegg. Gjennom våre utstillinger får du innsikt i hvilke menneskeskapte utfordringer vår region står overfor og hvorfor endringer i klimaet og utslipp av miljøgifter i naturen, får så store konsekvenser for dyre- og plantelivet.

Kafé og gavebutikk Etter en dag med nye opplevelser kan dere nyte en Fairtrade-kaffe og lokale bake- og konditoropplevelser i vår kafé i andre etasje. Glem ikke å ta turen innom vår rikholdige gavebutikk med kvalitetsvarer av godt håndverk og høy kvalitet fra nord.

Åpningstider: kl. 10:00 - 16:00
Address: Hjalmar Johansens gate 12 , 9008 Tromsø
Email: