Landskap sett fra toppen av et fjell i Tromsø.

Vandretur om vinteren i Tromsø

Unngå vandreturer i vinter- og vårsesongen om du mangler erfaring med å gå på snø og is i bratt terreng.

Fjellene rundt Tromsø er vakre, men også farlige. Uheldige turgåere blir stadig reddet ned fra fjellene i Tromsøregionen på grunn av glatte stier og utfordrendre værforhold.

Unngå Sherpatrappene

Kun bruk Sherpatrappene hvis du er erfaren og har riktig utstyr. Hvis ikke bør du ta Fjellheisen, der du vil få en fantastisk utsikt over byen fra Storsteinen på en trygg måte.

Dra kun om du har erfaring

Kanskje har du erfaring med fotturer i utfordrende og glatt terreng i andre deler av verden, men husk at lokale forhold kan være annerledes enn det du er vant til. Om du er en erfaren vandrer i regionen vår og vil dra på vandretur i fjellet, må du alltid bruke riktig utstyr:

  • Stegjern, laget for fjell- og isklatring.
  • Varme klær. Gjerne ull, en vindtett jakke og ekstra votter.
  • Passende tursko for vintersesongen, med godt grep.
  • Mat. Ta med deg matpakke og vann.
  • Ryggsekk som du tar med deg utstyret i.

 

Hold deg informert

Været kan endre seg raskt. Det kan være solfylt og fint om morgenen, men slå om til dårlig vær noen timer senere. Derfor må du alltid sjekke værmeldingen før du drar. Det er også viktig å holde seg oppdatert på snøskredvarselet på varsom.no.

For en tryggere og bedre opplevelse, anbefaler vi å bruke en lokal guide når du beveger deg inn i områder der du ikke er kjent.

Gode alternativer

Om du mangler erfaring og utstyr, men likevel ønsker å dra på vandretur, finnes det gode og trygge alternativer. Telegrafbukta og Prestvannet er populære områder for turgåing. Les artikkelen vår om 8 favorittsteder å utforske til fots, på langrennsski og truger!