troll ansikt
Troll museet fra utenfor
sjøtroll i havet og man med båt
fjell troll
scene relatert til eventyr
scene relatert til eventyr

Troll Museum

Bli en trollekspert! Lær om norske troll og eventyr på en gøy og spennende måte.
Tromsø Troll Museet er unikt og magisk. Dette er en visuell og digital presentasjon av norske eventyr om troll og andre vesener fra norsk folketro.
I våre saler kan du møte de tradisjonelle norske eventyrene om Askeladden, sagn og legender om Olaf den Hellige, Peer Gynt og Dovregubben. Du møter også et mylder av sjøtroll, drauger og skrømt på museet. Tromsø Sjøtroll har sitt hjem på museet. Har du hørt om ham?

Vårt team tilbyr unike ekskursjoner, enestående og meningsfulle opplevelser, hvor gjestene våre får mulighet til å være barn igjen. Derfor sier vi at museet passer perfekt for barn mellom 4 og 99 år.

Troll Museum i Tromsø er det første troll museet i Norge som bruker AR teknologi. Augmented reality eller AR (utvidet realitet) betyr, enkelt forklart, at virkeligheten kombineres med det digitale. Et digitalt bilde legges over virkeligheten via appen.

Hele museet er tilrettelagt for funksjonshemmede. Barn er hjertelig velkommen, og kan finne spennende lek på lekerommet.

Vi har åpent nesten hver dag, hele året fra kl. 10 til kl. 19. Kaigata 3, Tromsø.

Detaljer og programmer, ekskursjoner og annen relevant informasjon finner dere på vår Facebook eller hjemmeside www.visittroll.no
Address: Kaigata 3, 9008 Tromsø
Email: