cbis:881848

Arktisk-alpin botanisk hage

Velkommen til vår lille, men innholdsrike botaniske hage. Den er særpreget og regnes med når verdens ti vakreste hager kåres i internasjonale medier som BBC og The Guardian.

Om oss

I hagen finner du små, fargerike arktiske arter og planter fra alpine og kalde strøk i hele verden. De dyrkes i steinsprekker og steinblokker som er hentet med sitt opprinnelige dekke av lav og mose. Vi har 25 temasamlinger. Sildre-, søterot- og primulafamiliene, Arktis, Himalaya, det sørligste Sør-Amerika og planter fra gamle nord-norske hager er spesielt imponerende ifølge tilreisende internasjonale eksperter. Mange arter kan du ikke se i andre hager.

Vårt nyeste landskap er en stor steinrygg sør i hagen. I den tørre og varme sørskråninga trives planter fra Tyrkia og Libanon, Sør-Afrika og Chile, mens det på den nordvendte sida kun 10 m unna vokser snøleieplanter fra Svalbard. Her kan du blant annet finne en av Europas sjeldneste arter, polarnyresoleie (Ranunculus wilanderi), som bare fins viltvoksende en eneste plass i verden: Kapp Thordsen på Svalbard.

Blomstersesongen starter vanligvis de første dagene i mai og varer til snøen kommer i oktober. Hagen har ingen porter og kan besøkes gratis døgnet rundt. Høydepunkter gjennom sesongen får du gjennom våre blomstringsvarsler som du finner via Tromsø Museums nettside (uit.no/tmu) eller ved å følge Tromsø Arktisk-Alpine botaniske hage på Facebook.

I den botaniske hage finner du koselige Hansine Hansens kafé som er åpen i sommermånedene. Der kan du kjøpe vafler, kaker, is og noe å drikke mens du nyter utsikten over den blomstrende hagen.

meconopsis Lingholm
Hansine Hansens kafé

Åpningstider

Hansine Hansens kafé: åpen hver dag i perioden 30.06 - 15.08, fra klokken 11:30 til 15:30.

Kontakt

E-post: [email protected]
Web: http://www.uit.no/botanisk
Tromsø Museum, 9037 Tromsø