Hundekjøring i vinterlandskap
©Kvaløya Husky
Alaska huskyer klare for hundeslede
©Kvaløya Husky
Husky med blå øyne
©Kvaløya Husky
Mann som holder en husky
©Kvaløya Husky

Kvaløya Husky

I 2019 ble Kvaløya Husky AS stiftet av Tommy, etter å ha samlet 20 års erfaring som hundekjører. Erfaring fra å leve, trene og konkurrere sammen med hunder. Dette har bidratt til å bygge en kennel med 42 Alaska Huskyer, som elsker å løpe, spise og kose. Hunden er vår familie, som vi bruker det meste av vår tid til å ta vare på og gi kjærlighet. Huskyene våre rangerer fra å være valper og opp til 11 år gamle. Alle våre hundekjørere kjenner hver enkelt av våre hunder, deres personlighet og lyd. Fra alfaen Brille til Richard den tullete 2 åringen. 

Over flere år så har kennelen vår bygd opp et helt team med løpshunder, med utholdenhet til å delta i noen av verdens tøffeste hundesledeløp, som Finnmarksløpet. Kom og opplev hundekjøring med ekte atleter. 
 
Kvaløya Husky er plassert i Straumsbukta, en 50 minutters kjøretur fra Tromsø sentrum. Det er stedet der Tommy vokste opp, hvor han kjenner til hvert eneste fjell, sti og tre. Tommy har åpnet armene for å ønske folk fra hele verden velkommen til vår hundegård. Der kan du lære alt om stell av ekte polarhunder. Du kan også bli med i sleden til en av våre erfarne hundekjørere. Om vinteren bruker vi våre egne byggede hundesleder som rommer to gjester pluss vår hundekjører. Dersom det er mangel på snø bruker vi Troll vogner med hjul, slik at du også kan besøke oss om høsten og våren, så lenge været tillater det. 

For en liten stund så kan du forlate Tromsø by og komme for å oppleve den fantastiske arktiske naturen sammen med oss. Vi garanterer at vi har noen interessante historier fra vårt liv her i Norges arktiske senter. 

Aktivitetene våre er perfekte om du ønsker å oppleve natur, lære om hundestell eller ha en ny opplevelse sammen med familie og venner. Besøket passer for folk i alle aldre, der barn under 4 år må avtales med oss før booking. 

Vi lever ut drømmen vår, som er å jobbe sammen med våre beste venner, hundene.