Orca playing in the water
Orcas on the move
Humpback whale feeding, while birds wait for leftovers
Orca and birds hunting fish
Humpack whale waving

Hval og Arktisk Safari

Arctic Explorer

Hvert år, fra midten av oktober til slutten av januar, migrerer knølhvalene og spekkhoggerne til Nord-Norge og kysten utenfor Tromsø for å meske seg med store mengder sild.
Denne turen utføres av Arctic Explorer.

I denne perioden kan du bli med oss på hvalsafari, med avgang fra Tromsø havn. Hvilken retning vi setter kursen vil avhenge av værforhold og hvor det vil være mest sannsynlig å få sett hval og dyreliv den aktuelle dagen. Enkelte ganger må vi reise opptil tre timer for å komme til hvalobservasjonsområdet. Uansett hvilken retning vi tar, går ruten gjennom naturskjønne omgivelser – mellom øyer og via store fjorder med fantastisk utsikt over fjellene. Når vi får øye på hvalene, tilbringer vi minst en time i observasjonsområdet. På dette tidspunktet driver båten sammen med hvalene, og vi følger deres vei så forsiktig som mulig for å ikke forstyrre dem i deres naturlige habitat.

Turen varer mellom 5 - 7 timer. Båten er romslig og innehar en komfortabel, varm lounge med panoramavinduer, en liten kiosk, toaletter og flere utvendige dekk. På kalde vinterdager får du låne varmedress av oss, slik at du lettere kan holde på varmen.

Merk: Vi kan ikke garantere hvalobservasjoner – om vi får øye på hval kommer an på ytre påvirkninger som værforhold eller om hvalen har migrert tilbake til Karibien.


Avgangstid: kl. 09:00
Møtetid og sted: minimum 15 minutter før avgang (kl. 08:45) ved Kystens Hus, Stortorget 1
Varighet: 5 - 7 timer
Vanskelighetsgrad: enkel / passer for alle
Antall deltakere: opptil 145

Inkludert:
Naturskjønn transport med båt (opptil 3 timer en vei)
Sikkerhetsinstruksjoner
Kunnskapsrik engelsktalende guide
Lokalhistorie, natur og kultur
Kort presentasjon om hvalene og deres habitat
Varmedress (S til XL)
Redningsvest
Kaffe, te, vann
Mat og drikke: Du kan kjøpe kald drikke og varm mat om bord (vafler, pølser, turmat – inkludert vegetariske alternativer)

Ta med deg: Varme klær; vintersko, lue, skjerf og votter
Merk: Dersom du ikke får sett hal på turen, kan du bestille ny tur gratis, med forbehold om at et er ledig plass på neste tur.

Sesong: Oktober til slutten av januar (avhenger av hvalmigrasjonen)
Forbehold: Vær oppmerksom på at hvalobservasjoner ikke kan garanteres. Observasjoner kan bli påvirket av værforhold og hvalmigrasjon

Merk: Været i Nord-Norge kan til tider være røft. Hvis du har en tendens til å bli sjøsyk, kan det være lurt å ta med deg reisesyketabletter og ta dem en halvtime før turen starter

When can I book it?

02 dec 2022
Hval og Arktisk Safari 02 December 2022
03 dec 2022
Hval og Arktisk Safari 03 December 2022
04 dec 2022
Hval og Arktisk Safari 04 December 2022

Show 57 more occasions (of 63)