Pouring milk into a cup of coffee
©Tord Karlsen/Nordnorsk Reiseliv

Kafébyen Tromsø

Tromsø er et mekka for ivrige kafégjengere. I byen finnes flust av koselige steder som innbyr til deilig lunsj, lun hygge og de gode samtalene. Og ikke minst; god kaffe! 

Visste du at nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking? Vi drikker i snitt fire kopper kaffe hver dag. Dette gjelder også for Tromsøværinger. 

For her i Tromsø har vi utsøkt kaffe, som nytes sammen med ferske bakverk, nybakt brød, kaker og eller digge lunsjretter.

Her våre fire favorittkaféer i Tromsø. Men, vi advarer - det finnes mange! Det kan være en god idé å besøke flere steder for så å finne din personlige favoritt.  

Vervet Bakeri
Bakeriet, som ligger vakkert til i den nye bydelen Vervet, byr på kvalitetskaffe, hjemmebakt brød, lekkert bakverk og flott utsikt mot sundet og fjell. Stedet er trendy og populært med deilige sandwicher på lunsjmenyen. 

Smørtorget Kaffebar
Denne unike kaféen har en helt egen sjarm. Kaféen befinner seg inne i en bruktbutikk. Her kan du møte kunstnere og designere i arbeid, eller tråle butikken for retroskatter. Det serveres utsøkt kaffe laget av dyktige baristaer, og det tilbys et utvalg av bakverk og lunsjretter.

Selfie Konditori 
Tromsøs mest instragramvennlige hotspot! I denne lille perlen av en kafé serveres det klassiske lunsjretter som Croque Monsieur og Ceasarsalat. De baker sine egne kaker basert på fransk konditorkunst, og tilbyr byens beste varme sjokolade med krem. 

Koseverden & Koselig kafé
Ja! Det er like koselig som navnet skulle tilsi. Her serveres et bredt utvalg av god kaffe fra lokalt brenneri, samt gode og sunne retter frokost, lunsj og middag. På sitt lille konditori Koseverden er det opptatt av håndverk, og alt lages fra bunnen av. En opplevelse både for smakssansen og for øynene! 

Helmersen delikatesser og vinbar
Helmersen delikatesser er en populær kafé i Tromsø! Med sin sentrale beliggenhet midt i gågata, byr Helmersen på en deilig sesongbasert meny inspirert av middelhavsmat med nordnorske råvarer. Et høydepunkt for smaksløkene, i en rustikk og hjemmekoselig atmosfære. Dette stedet er en evig vinner hos både lokale og besøkende. 

Pust Kafé
Pust er en trendy kafé og vinbar i hjertet av Tromsø. En inkluderende og varm hang out, med plante- og sesongbasert mat på menyen, chill musikk på høyttalerne og en avslappende stemning. Pust Kafé er en del av Pust-konseptet, som også driver en flytende badstue i havnebassenget. Både kafeen og badstuen har slått godt an hos sosiale Tromsøværinger! Og kanskje best av alt; her er hunden også velkommen! 

Fjellstua
Her kan du nyte kaffe, kaker, vafler og varme retter med byens beste utsikt! Med lokale råvarer og fokus på lokale mattradisjoner serverer Fjellstua de deiligste retter, 421 moh. Du kan velge å ta Fjellheisen opp til øverste stasjon, eller gå sherpatrappa om sommeren og høsten. Uansett, vær forberedt på høy wow-faktor! 

 

Velkommen - og nyt!