Målselv ulv polar park

Polar Park

Liksom våre forfedre kan vi oppleve at når skumringa senker seg over høstsvart skog, lyder ulvehylene over et landskap av skog og fjell. Men da må du dra til Salangsdalen og besøke Polar Park. Polar Park, inne i skogene i Indre Troms, er en verdens nordligste dyrepark med dyr fra arktiske strøk. Ulv, bjørn, gaupe, elg og hjort, både de store rovdyrene og de store hjortedyrene, alt i et miljø av skog og fjell.

Om oss

Møt dyra på Nordkalotten

Turen rundt i Polar Park er et møte med dyrelivet i Nord-Skandinavia og nordlige områder ellers. Her holder de til i store innhegninger med god plass, slik at de får levd livet sitt fullt ut. I stedet er det du som tar beina fatt, og vandrer rundt i den skogkledde åssida.

Dyra fra Nordkalotten

Elgen tygger flegmatisk mens han ser på deg, mens hjorten har et lettere steg og en mer sky atferd. Moskusen er egentlig fra Grønland, men har en lang historie i Bardu. Stå en stund utenfor gaupeinnhengninga, og se at gaupa kommer luskende med myke bevegelser, glimtet i det funklende øyet kan være demonstrativt fraværende eller lurt. Salt og Pepper, en brun og en albinohvit bjørn, ble født i 2009, og ble umiddelbart stjernene i bjørneinnhengningen. I januar 2020 ble 3 nye bjørnunger født, og har nok med det tatt over litt av oppmerksomheten. For å ikke å glemme ulvene som du kan møte i to flokker i separate innhengninger. 

Omvisning med guide

En gjeng kan leie en omviser for en halvannen times runde, slik at man får vite mer om dyrenes biologi, deres liv i parken og også bli kjent med dyras personlighet. 

Møte med ulven

Onsdag og fredag er det mulig å bestille et besøk hos ulvene. Parken tilvenner ulv ved at de tilbringer tid med våre dyrepassere fra ung alder. Dette startet parken med i 2008. En viktig del av dette er å ivareta trivselen til dyret i fangenskap. Ulven er vanligvis redd for mennesker, men ved å venne ulven til lukt, lyder og bevegelser reduseres fluktresponsen. Men, ulven er på ingen måte tam!

Forbindelsen forsøkes opprettholdt i hele dyrets levetid. Dette gjør at vi kan oppleve ulven på nært hold i kontrollerte omgivelser. Samtidig er det en berikelse for ulven gjennom aktivisering av ulven på flere nivåer, og mental stimulans i hverdagen, spesielt med nye lukter. Våre gjester kan delta i denne nærkontakten i et begrenset omfang, da ulven trenger hvile og ro mellom besøkene. Denne muligheten til å komme tett på ulv er en unik opplevelse som vi ønsker å dele.

Besøk på Polar Park

Det går også fint å overnatte på Polar Park for en liten gjeng. På Moose Lodge kan en liten gjeng overnatte, det er 3 soverom med dobbeltsenger, stue og kjøkken. Fjellkysten Hotell ligger i Lavangen, en halvtime unna, og er et trivelig fjordhotell i moderne design. 

Kontakt

Polar Park
Phone: +47 48 24 00 00
E-mail: [email protected]
Web: https://polarpark.no/

Finn din opplevelse her

Polar Park

Polar Park

Polar Park er verdens nordligste dyrepark, og hjem til Nordens store rovdyr og klovdyr. Hos oss kan du oppleve brunbjørn...