Perspektivet Museum building
guide telling a guest about one of the paintings
part of the exhibition - dried, haning Tromsøpalme
part of the exhibition - a screen and paintings on the wall
a chair and a photo of Cora Sandel sitting in the chair

Perspektivet Museum

På Perspektivet Museum er det menneskene og verden vi bor i som står i sentrum. Vi er opptatt av både lokale og globale problemstillinger. Hos oss kan du møte ulike kunstuttrykk, men også kulturhistorie og spor fra vår egen samtid.
Første halvdel av 2022 fokuserer vi på forfatteren og billedkunstneren Cora Sandel/Sara Fabricius (1880–1974). Hun er best kjent for romantrilogien om Alberte, en ung kvinne fra en småby i nord, og med en livshistorie som til forveksling ligner Cora/Saras egen.

I tre svært ulike utstillinger møter du kulturhistoriske gjenstander, men også billedkunst, litteratur, tegneserie og samtidskunst. Omgitt av kunstnerens egne malerier, gjenstander og bøker kan du lytte til utdrag fra brevene hennes, eller gjøre digitale dypdykk i fotografier, arkivalia og objekter som hun samlet gjennom et langt kunstnerliv.

Har du litt tid til overs? Møt Cora Sandel der du er! Vi har laget en lydvandring med deler av romanen «Alberte og Jakob» (1926). Bruk din egen telefon, scan lydkodene som finnes på 14 steder i Tromsø, og lev deg inn i Sandels univers. Kart over lydkodene finner du i Storgata 95 og på perspektivet.no.

Vandringen er gratis og døgnåpen!
Address: Storgata 95, 9008 Tromsø
Email: