Reinsledekjøring og Nordlys
Reinsledekjøring og Nordlys
Reinsledekjøring og Nordlys
Reinsledekjøring og Nordlys
Reinsledekjøring og Nordlys

Reinsledekjøring og Nordlys

Tromsø Lapland

Bli kjent med vår flokk på 300 reinsdyr og hiv dere med på en 30-minutters sledetur mens dere nyter vakker og uberørt arktisk natur samt en vidunderlig, nordisk nattehimmel.
Ifølge samene har nordlyset en lyd. Sett dere godt til rette og lytt, kanskje dere kan høre det også! Vi kan ikke forutsi når frøken Aurora dukker opp, så når det skjer er det ekstra magisk. Vi har heldigvis en beliggenhet med veldig lite lysforurensning og nydelig natur som er utmerket for å oppleve dette fenomenet i all sin prakt!

Etter sledeturen (på ca. 30 min.) går dere til innhegningen hvor dere kan mate våre vakre reinsdyr (flere av dem kan til og med mates for hånd!). Deretter er det middagstid, og vi samles i Gammen (tradisjonell, samisk hytte) hvor dere blir servert noe varmt å drikke og en nydelig, tradisjonell samisk suppe med reinsdyrkjøtt (Bidos).

Når vi alle har satt oss til rette og er komfortable, kommer vår samiske guide til å fortelle dere mer om livet i Arktis, samisk kunnskap, kultur, samt vise dere en samling av samiske gjenstander og klær. Det vil også være tid nok for spørsmål, så ikke nøl med å delta og stille noen spørsmål til vår guide!

* Vi tar forbehold om at snø- eller værforhold kan gjøre det ugunstig for sledeturer og dere vil da motta delvis refusjon.
* Reinsdyrene er tamme og trent for disse aktivitetene, men husk de er fortsatt dyr, så de kan være uforutsigbar. Det er derfor viktig å følge instruksjonene som blir gitt nøye for både deres sikkerhet og andre.
* Sledeturen blir utført i en rekkeformasjon hvor hvert reinsdyr og slede er bundet sammen i en lang rekke med lederreinsdyret i front. Dette betyr at man deler slede, to gjester per slede.
Tromsø Lapland ble etablert av en ekte samisk familie i 2009 med lange tradisjoner innen reindrift, og har lengst erfaring med å drive autentiske, samiske opplevelser og kulturomvisning i Tromsø.

Inkludert:
-Naturskjønn transport (45 min. hver vei)
-Kunnskapsrik, engelsktalende guide
-Tilgang til innhegningen og mating av reinsdyrflokken ved leiren
-Varm drikke- og mat (tradisjonell samisk kjøttsuppe eller vegetarisk alternativ)
-Historier om livet og kulturen til det samiske folk

Varighet: 4-5 timer
Vanskelighetsgrad:Lett / familie
Antall deltagere: 6-49
Oppmøtetid og sted: kl. 17:45 på Radisson Blu Hotel
Avgangstid og sted: kl. 18:00 fra Radisson Blu Hotel

Etter å ha sjekket inn med vår guide vil dere bli med på en 45-minutters kjøretur til leiren vår. På veien vil dere kunne nyte de vakre nordnorske fjellene i utkanten av Tromsø. Lyngsalpene er hjemsted for fantastiske kystlandskap og idylliske landsbyer. Spenn setebeltet og kos dere på turen!
Phone: +47918 57 635
Email: